Briose Black Forest - Pădurea Neagră

 

Brioșe Black Forest

 

Inspirată de tortul Pădurea Neagră, am pregătit aceste brioșe cu decorațiuni de ciocolată făcute în casă.


 Timp de pregătire: 2 h

Timp de coacere: 18 min

Porții: se obțin 9 brioșe


Ingrediente:

Decorațiuni:

50 g cuvertură de ciocolată neagră,

Ornamente de zahăr,

 

Brioșe:

4 ouă M,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor lichid K-Classic,

25 ml apă fierbinte,

50 ml ulei,

12 g cacao neagră Schmidt,

100 g făină,

4 g praf de copt,

 

Sirop:

300 ml apă,

3 ml îndulcitor lichid K-Classic,

2 linguri coniac,

 

Decor:

200 ml frișcă lichidă Meggle,

250 g cremă mascarpone K-Classic,

Dulceață de vișine (de casă),

Vișine din compot Arovit,

30 g cuvertură de ciocolată neagră K-Classic

 

Mod de preparare:

Decorațiunile:

Este bine să le pregătești cu o zi înainte, pentru a sta la frigider și a se stabiliza. Topești cuvertură de ciocolată neagră astfel: o pui într-un poș pe care nu-l tai încă la vârf, iar la bază îl înnozi, ca să nu intre deloc apă în el. Îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. Când observi că s-a topit, îl scoți, chiar dacă ți-au mai rămas bucățele netopite. Îl frămânți cu mâinile ca să se topească toată ciocolata din pungă.

O lași un pic să se răcească, apoi desenezi diverse decorațiuni pe o hârtie de copt. Decorezi cu zahăr colorat. Lași la răcit la temperatura camerei, abia apoi depozitezi la frigider.

 

Brioșele:

Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul. Pentru ca aluatul să nu iasă dens, adaugă și apa fierbinte, va face brioșele pufoase! Adaugi apoi cacaoa și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi cu o spatulă și repartizezi aluatul în tava de brioșe pregătită cu hârtiuțe de copt.

Dai brioșele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °) pentru aprox 18 minute.


Le lași la răcit, apoi le scoți hârtiuțele.

 Scobești miezul fiecărei brioșe, rupi un pic din aluat, păstrezi capacele.


Siropul:

Pui pe foc mic, într-un ibric apa, îndulcitorul și coniacul. Când fierbe, iei focul și lași la răcit.

 Însiropezi delicat fiecare brioșă.


Decor:

Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Trebuie să obții o consistență ca de bezea. 

Umpli cu crema de frișcă și mascarpone, aprox o linguriță de dulceață de vișine și pui capacul.


Ornezi fiecare brioșă cu crema de frișcă și mascarpone.

Decorezi cu pomișorii înfloriți și trasezi câteva dungi cu ciocolată topită. Pui câte o vișină în vârf. 

Am folosit tava pentru brioșe 28,5 x 19,5 cm Kitchen Craft de la Kitchen Shop


 


 

Notă: Acesta este îndulcitorul pe care îl folosesc.



Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii

  1. Apreciez retetele,sunt deosebit de interesante.As avea o intrebare:ce instrument folositi pentru a masura indulcitorul;de exemplu,3 sau 5ml si de unde poate fi achizitionat.Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!
      Va multumesc mult pentru apreciere!
      Eu folosesc indulcitor marca Kaufland, se numeste Substoff, produs in Germania. Este la sticluta de 300 ml, sub forma lichida si este pe baza de ciclamat si zaharina. Se gaseste in magazinele Kaufland.
      Capacul are o gradatie: 7,5 ml - corespunde la 100 g zahar; 2,5 ml - corespunde la 50 g zahar; iar 5 ml este undeva intre ele.
      Din teste proprii am remarcat ca 5 ml este suficient la o prajitura cu 4 pana la 8 oua. Mie imi place ca nu schimba gustul. Este suficient de dulce si cel mai important: este stabil termic la prajituri, dulciuri, cafea.
      O zi frumoasa!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!