Briose Black Forest - Pădurea Neagră
Brioșe Black Forest
Inspirată
de tortul Pădurea Neagră, am pregătit aceste brioșe cu decorațiuni de ciocolată
făcute în casă.
Ingrediente:
Decorațiuni:
50 g
cuvertură de ciocolată neagră,
Ornamente
de zahăr,
Brioșe:
4 ouă M,
Un praf
de sare,
5 ml îndulcitor lichid K-Classic,
25 ml
apă fierbinte,
50 ml
ulei,
12 g
cacao neagră Schmidt,
100 g
făină,
4 g praf
de copt,
Sirop:
300 ml
apă,
3 ml îndulcitor lichid K-Classic,
2
linguri coniac,
Decor:
200 ml
frișcă lichidă Meggle,
250 g
cremă mascarpone K-Classic,
Dulceață
de vișine (de casă),
Vișine
din compot Arovit,
30 g cuvertură
de ciocolată neagră
Mod
de preparare:
Decorațiunile:
Este
bine să le pregătești cu o zi înainte, pentru a sta la frigider și a se
stabiliza. Topești cuvertură de ciocolată neagră astfel: o pui într-un poș pe
care nu-l tai încă la vârf, iar la bază îl înnozi, ca să nu intre deloc apă în
el. Îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. Când observi că s-a topit, îl
scoți, chiar dacă ți-au mai rămas bucățele netopite. Îl frămânți cu mâinile ca
să se topească toată ciocolata din pungă.
O lași
un pic să se răcească, apoi desenezi diverse decorațiuni pe o hârtie de copt.
Decorezi cu zahăr colorat. Lași la răcit la temperatura camerei, abia apoi
depozitezi la frigider.
Brioșele:
Bați
spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile,
uleiul. Pentru ca aluatul să nu iasă dens, adaugă și apa fierbinte, va face
brioșele pufoase! Adaugi apoi cacaoa și făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizezi cu o spatulă și repartizezi aluatul în tava de brioșe pregătită cu
hârtiuțe de copt.
Dai
brioșele la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °) pentru aprox 18 minute.
Pui pe
foc mic, într-un ibric apa, îndulcitorul și coniacul. Când fierbe, iei focul și
lași la răcit.
Decor:
Bați frișca lichidă mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Trebuie să obții o consistență ca de bezea.
Decorezi cu pomișorii înfloriți și trasezi câteva dungi cu ciocolată topită. Pui câte o vișină în vârf.
Am folosit tava pentru brioșe 28,5 x 19,5 cm Kitchen Craft de la Kitchen Shop
Poftă Bună!
Rețeta video:
Apreciez retetele,sunt deosebit de interesante.As avea o intrebare:ce instrument folositi pentru a masura indulcitorul;de exemplu,3 sau 5ml si de unde poate fi achizitionat.Multumesc anticipat pentru raspuns.
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
ȘtergereVa multumesc mult pentru apreciere!
Eu folosesc indulcitor marca Kaufland, se numeste Substoff, produs in Germania. Este la sticluta de 300 ml, sub forma lichida si este pe baza de ciclamat si zaharina. Se gaseste in magazinele Kaufland.
Capacul are o gradatie: 7,5 ml - corespunde la 100 g zahar; 2,5 ml - corespunde la 50 g zahar; iar 5 ml este undeva intre ele.
Din teste proprii am remarcat ca 5 ml este suficient la o prajitura cu 4 pana la 8 oua. Mie imi place ca nu schimba gustul. Este suficient de dulce si cel mai important: este stabil termic la prajituri, dulciuri, cafea.
O zi frumoasa!