Tort cu nuci, crema de cacao si capsuni

 

Tort cu nuci, cremă de cacao și căpșuni

Pentru aniversarea tatei, am pregătit un tort clasic, foarte gustos. Pentru a-i da o notă masculină, l-am făcut cu blat cu nuci (de data asta am pus mai multe nuci, ceea ce i-a dat o notă ușor amăruie, aspră). L-am însiropat bine (cu rom), l-am umplut cu cremă de cacao și am adăugat și un strat de ciocolată rasă (ciocolată cu 95 % cacao), iar la final, l-am decorat mai simplu, clasic, elegant, (nu mergeau floricele multe ca la noi, fetele, așa că am făcut doar câteva flori de frișcă), dar și cu mango și căpșuni.

 

Timp de pregătire: 3 h

Timp de coacere: aprox 25 min

Porţii: 12

 

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă L,

5 ml îndulcitor,

un praf de sare,

3 linguri făină,

8 linguri nucă măcinată,

6 g praf de copt,

 

Pentru însiropat:

500 ml apă,

5 ml îndulcitor,

50 ml rom,

 

Pentru crema de cacao:

150 g cremă mascarpone,

100 ml frișcă lichidă,

2 linguri cacao neagră,

 

În plus:

50 g ciocolată amăruie 95 % cacao,

 

Pentru decor:

100 g cremă mascarpone,

200 ml frișcă lichidă,

½ mango,

200 g căpșuni

 

Mod de preparare:

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenuşurile, praful de copt și făina, amestecând cu mixerul, la viteza cea mai mică. Apoi încorporezi nuca măcinată și omogenizezi cu o spatulă, ușor.

Torni aluatul într-o formă de copt de 18 cm diametru, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), aprox 25 de minute. Lași la răcit.

 

Pentru însiropat:

Pui într-un ibric apa cu îndulcitorul și romul, fierbi 2-3 minute, dai deoparte și lași la răcit.

 

Crema de cacao:

Bați cu mixerul frișca, până devine moale, adaugi brânza mascarpone și cacaoa și amesteci până devine cremoasă. Eu am folosit cacao neagră, este mai intensă și mai gustoasă. De regulă, cacaoa are tendința să facă crema vârtoasă, așa că asigură-te că nu amesteci prea mult.

 

Montare:

Tai blatul în două foi, pe care le însiropezi.

Adaugi crema de cacao, pe care razi un strat generos de ciocolată amăruie, eu am folosit cu 95% cacao. Poți păstra puțină cremă și pentru decor, dacă vrei să scrii o urare pe tort.


Adaugi capacul tortului.

 

Decor:

Bați cu mixerul frișca, până devine moale, adaugi brânza mascarpone și omogenizezi. 


Îmbraci tortul în alb și îl ornezi cu flori.

Decorezi cu felii de mango și căpșuni spălate și uscate pe șervete. 








Poftă Bună!

Comentarii

  1. La multi ani tatalui dumneavoastra,la multi ani intregii familii! Tortul este cu siguranta super delicios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc foarte mult pentru apreciere si pentru urari!
      Toate cele bune va doresc si eu!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!