Globulete de ciocolata, umplute

 

Globulețe de ciocolată, umplute

 

Ce bună este cacaoa caldă, pentru mine este una dintre deliciile copilăriei.

Pentru zile de iarnă și de sărbătoare, găsești acum o combinație între cacao și ciocolată caldă într-un globuleț. Astfel, încălzești o ceașcă de lapte, în care scufunzi un globuleț umplut plină cu surprize:  cacao, marshmallows, sau ce altceva îți place.

Sferele acestea sunt la modă acum în materie de băuturi calde (crăciunatice sau extra sezon) și mi-am dorit mult să le încerc și eu.

Le-am pregătit acum câțiva ani sub forma unor sfere mari, anul acesta mi-am achiziționat o formă mai mică, mi se par mai drăgălașe și mai ușor de consumat așa (arată ca niște globulețe). 

De data aceasta, am folosit altă metodă de uscare.

Le-am ambalat bine, pentru că au avut drum lung de străbătut până la nepoțeii mei, care au fost nerăbdători să le încerce.

 

Timp de pregătire: 3 h

Porții: 14 globulețe (28 de jumătăți)

Dimensiuni formă silicon: de la Kitchen Shop, 30 cm x17,6 cm, diametru: 2,5 cm.

 

Ingrediente:

Pentru globulețe:

70 g cuvertură de ciocolată neagră 52% cacao,

60 g cuvertură de ciocolată albă,

50 g cuvertură de ciocolată roz,

 

Pentru servire:

100 ml lapte,

1 linguriță cacao neagră,

1 linguriță marshmallows, 

 

Mod de preparare:

Semisferele:

Topești ciocolatele pe baie de abur, în boluri diferite. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești.

Lași să se închege ciocolata, după care le ungi cu al doilea strat.

Obții 14 globulețe (28 de jumătăți). Umpli o jumătate cu ce îți dorești, cacao, scorțișoară, marshmallows, apoi le lipești.

Ca să le lipești, încălzești pe aragaz un vas, chiar un ibric gol, unul-două minute, îl pui pe masă cu fundul în sus. Atingi semisferele de suprafața caldă ca să se topească ușor ciocolata și să le poți lipi două câte două. Le așezi în hârtiuțe pentru bomboane, le lași la uscat cam 10 minute.

Apoi le poți trasa dungile.

Le lași la uscat peste noapte, într-o cameră uscată și răcoroasă, pentru ca ciocolata să se așeze, să fie stabilă, iar semisferele să nu crape, să nu se topească.

 

Pentru servire:

În ceașca cu 100 ml lapte, adaugi un globuleț umplut, aștepți să se topească. Pe măsură ce se topește, se rotește și își dezvăluie umplutura, apoi amesteci în el, ca să omogenizezi. 


 

Poftă Bună!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!