Globulete de ciocolata, umplute
Globulețe de ciocolată, umplute
Ce bună
este cacaoa caldă, pentru mine este una dintre deliciile copilăriei.
Pentru
zile de iarnă și de sărbătoare, găsești acum o combinație între cacao și
ciocolată caldă într-un globuleț. Astfel, încălzești o ceașcă de lapte, în care
scufunzi un globuleț umplut plină cu surprize:
cacao, marshmallows, sau ce altceva îți place.
Sferele
acestea sunt la modă acum în materie de băuturi calde (crăciunatice sau extra
sezon) și mi-am dorit mult să le încerc și eu.
Le-am pregătit acum câțiva ani sub forma unor sfere mari, anul acesta mi-am achiziționat o formă mai mică, mi se par mai drăgălașe și mai ușor de consumat așa (arată ca niște globulețe).
De data aceasta, am folosit altă metodă de uscare.
Le-am ambalat bine, pentru că au avut drum lung
de străbătut până la nepoțeii mei, care au fost nerăbdători să le încerce.
Timp de pregătire: 3 h
Porții: 14 globulețe (28 de
jumătăți)
Dimensiuni formă silicon: de la Kitchen Shop, 30 cm x17,6 cm, diametru: 2,5 cm.
Ingrediente:
Pentru globulețe:
70 g cuvertură
de ciocolată neagră 52% cacao,
60 g
cuvertură de ciocolată albă,
50 g
cuvertură de ciocolată roz,
Pentru servire:
100 ml
lapte,
1 linguriță cacao
neagră,
1 linguriță marshmallows,
Mod de preparare:
Semisferele:
Topești ciocolatele
pe baie de abur, în boluri diferite. Ungi o formă de silicon pentru semisfere
cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate,
cum dorești.
Lași să
se închege ciocolata, după care le ungi cu al doilea strat.
Obții 14
globulețe (28 de jumătăți). Umpli o jumătate cu ce îți dorești, cacao, scorțișoară,
marshmallows, apoi le lipești.
Ca să le
lipești, încălzești pe aragaz un vas, chiar un ibric gol, unul-două minute, îl
pui pe masă cu fundul în sus. Atingi semisferele de suprafața caldă ca să se
topească ușor ciocolata și să le poți lipi două câte două. Le așezi în hârtiuțe
pentru bomboane, le lași la uscat cam 10 minute.
Apoi le
poți trasa dungile.
Le lași
la uscat peste noapte, într-o cameră uscată și răcoroasă, pentru ca ciocolata
să se așeze, să fie stabilă, iar semisferele să nu crape, să nu se topească.
Pentru servire:
În ceașca cu 100 ml lapte, adaugi un globuleț umplut, aștepți să se topească. Pe măsură ce se topește, se rotește și își dezvăluie umplutura, apoi amesteci în el, ca să omogenizezi.
Poftă Bună!
Superbe, bravo, Ancuta!
RăspundețiȘtergere