Piept de pui cu branza de burduf si crusta de bacon

 

Piept de pui cu brânză de burduf și crustă de bacon

 Am pregătit la cuptor acest piept de pui umplut cu brânză de burduf și învelit în șuncă crud uscată, a ieșit aromat, fraged și delicios.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 50 min

Porții: 2

 

Ingrediente:

2 piepți de pui,

60 g brânză de burduf,

6 felii de șuncă crud uscată/bacon,

50 ml ulei,

80 ml vin alb,

200 ml apă

 

Mod de preparare:

Crestezi fiecare piept de pui, astfel încât să creezi un buzunar, pe care îl umpli cu brânză tăiată felii groase. Eu am ales brânză de burduf, este tare, aromată și are grăsimea necesară pentru ca puiul să nu se usuce. În plus, se completează bine cu puiul, că nu am mai avut nevoie de alte mirodenii.


Învelești piepții de pui în felii subțiri de șuncă crud uscată (sau bacon).

Nu am mai pus deloc sare la această rețetă pentru șunca și brânza de burduf mi s-au părut destul de sărate.

Îi pui într-o tavă cu un strat subțire de ulei. Adaugi vinul și apa.

Dai la cuptor, la foc mediu (180°C) aprox 50 de minute.



 

Poftă Bună!

Rețeta video:

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!