Pui cu ciuperci, măsline și capere

 



Pui cu ciuperci, măsline și capere

 

Am pregătit aceste pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci, unt, ulei de măsline infuzat cu usturoi și sare de mare condimentată cu paprika afumată, la final am garnisit cu măsline kalamata și capere, a ieșit un deliciu, ai mei au fost încântați.

Am avut ca ajutor de nădejde ingredientele de calitate din Prăvălia Noastră, de care sunt foarte mulțumită și pe care vi le recomand:

-          ulei de măsline infuzat cu usturoi, cu gust fin, plăcut, aromat, dar nu foarte intens, mie mi-a plăcut foarte mult;

-          capere în saramură cu ulei extravirgin de măsline ECO, au un gust acrișor, sărat, o notă florală plăcută, cu un gust ce se dezvăluie treptat. Au o aromă intensă, așa că o cantitate mică este suficientă, însă gustul lor a balansat savoarea untului din preparatul meu și-asta mi-a plăcut;

-          sare de mare cu paprika afumată, are o aromă specială, merită să o încerci, îți va fi utilă la fripturi și tot felul de preparate. Este o sare premiată cu Taste- OLYMP AWARD -GOLD- 2017  la World Class of Food & Beverage și pe bună dreptate;

-          Măsline grecești gigant, Lelia, foarte aromate și gustoase

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 45 min

Porții: 4

 

Ingrediente:

4 pulpe de pui,

400 g ciuperci,

½ linguriță sare de mare cu paprika afumată,

6 linguri ulei de măsline infuzat cu usturoi,

50 g unt,

150 ml vin alb,

1 linguriță capere în saramură cu ulei extravirgin de măsline ECO 

Măsline grecești gigant, după gust


Mod de preparare:

Dezosezi pulpele de pui. 


Le masezi cu sare de mare cu paprika afumată și o lingură de ulei de măsline infuzat cu usturoi.


Le frigi într-o tigaie antiaderentă până se rumenesc ușor (cam 20 de minute), pui peste ele trei linguri de ulei, le mai lași 5 minute, apoi le scoți pe o tavă.


Tai ciupercile felii subțiri.
Pui în tigaie untul, apoi adaugi ciupercile și pui peste ele cam 2 linguri de ulei și sare de mare cu paprika afumată


Le gătești cam 5 minute, apoi torni vinul. Adaugi înapoi și bucățile de pui și lași să fiarbă până se trage lichidul (cam 10 minute).
Spre final, adaugi caperele și măslinele grecești și mai gătești cam 5 minute, apoi iei focul.


Garnisești cu ceapă verde tocată mărunt.


 


Poftă Bună!

Rețeta video:


Cod de reducere:

în rubrica de reduceri din coșul de cumpărături pe site-ul Prăvălia Noastră, introduceți codul 2DF1 pentru a beneficia de 5% reducere la coșul de cumpărături. Promoția se cumulează cu punctele de fidelitate.

Promoția nu se aplică pentru produsele vrac sau deja reduse.

Promoția este valabilă până în aprilie 2024.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!