Platou taranesc
Platou taranesc
Pentru o masa
de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din legume si costite condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la
cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il
pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o
masa in familie. :)
Ingrediente:
aprox 500 g costita
afumata sau orice sunca taraneasca;
2 pahare cu bere
(unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
2-3 pahare cu apa;
1 pahare cu ulei;
4 cartofi;
1 morcov;
1 rosie;
1 ceapa;
Cateva felii de branza de burduf;
Condimente:
sare, piper, cimbru sau mirodeniile preferate.
Mod de preparare:
Se preincalzeste
cuptorul.
Se taie grosier
ceapa, morcovul, cartofii si rosia.
Se asaza in
tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).
Se presara
condimente dupa gust.
Se taie costita
in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de
branza de burduf.
Se adauga berea si apa. Se dau la
cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.
Timp total: aprox
50min
Portii: 4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!