Platou taranesc


Platou taranesc
  
Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din legume si costite condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie.  :)

Ingrediente:
aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
2-3 pahare cu apa;
1 pahare cu ulei;
4 cartofi;
1 morcov;
1 rosie;
1 ceapa;
Cateva felii de branza de burduf;
Condimente: sare, piper, cimbru sau mirodeniile preferate.

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.
Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).
Se presara condimente dupa gust.
Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.


Se adauga berea si apaSe dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.


Timp total: aprox 50min

Portii: 4




Pofta Buna!

Comentarii