Negresă (2016)


Negresă

Această prăjitură mi se pare perfectă pentru o duminică sau o onomastică. Ador bezeaua şi o asociez cu gustul copilăriei.

Ingrediente:
Pentru blat:
200 g unt;
5 gălbenuşuri;
5 linguri de zahăr;
1 vârf de linguriţă sare;
10 linguri de lapte;
4 linguri de cacao;
7 linguri de făină;
1 praf de copt;

Pentru bezea:
5 albuşuri;
5 linguri zahăr;
1 lingură zeamă de lămâie;
1 praf de sare;

Pentru glazură:
5 linguri lapte;
2 linguri cacao;
4 linguri zahăr;
25 g unt.

Mod de preparare:
Blatul: se freacă untul cu zahărul, se adaugă cacaoa, gălbenuşurile unul câte unul, apoi şi laptele, făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tepetată cu făină şi se coace la cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mic.
Bezeaua: se bat spumă albuşurile cu mixerul împreună cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se bate până se obţine o bezea consistentă.
Se scoate tava din cuptor, se întinde bezeaua peste blat şi se mai dă la cuptor 20 minute.


Glazura: se pun pe foc mic laptele cu zahărul şi cacaoa şi se amestecă bine, se fierbe aprox 5 minute, se dă de pe foc şi se adaugă untul, amestecând.
Se îndepărtează cu grijă foaia de copt, se lasă negresa în tavă, se porţionează cu grijă şi se toarnă glazura peste ea, astfel încât să se însiropeze bine.
Se serveşte rece.

Timp de coacere: 40min
Timp de pregătire: 10min
Porții: 16





Poftă Bună!

Comentarii