Negresă (2016)
Negresă
Această prăjitură
mi se pare perfectă pentru o duminică sau o onomastică. Ador bezeaua şi o
asociez cu gustul copilăriei.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g unt;
5 gălbenuşuri;
5 linguri de zahăr;
1 vârf de linguriţă
sare;
10 linguri de
lapte;
4 linguri de cacao;
7 linguri de făină;
1 praf de copt;
Pentru bezea:
5 albuşuri;
5 linguri zahăr;
1 lingură zeamă de
lămâie;
1 praf de sare;
Pentru glazură:
5 linguri lapte;
2 linguri cacao;
4 linguri zahăr;
25 g unt.
Mod de preparare:
Blatul: se freacă
untul cu zahărul, se adaugă cacaoa, gălbenuşurile unul câte unul, apoi şi
laptele, făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia într-o
tavă cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tepetată cu făină şi se coace la
cuptorul preîncălzit, aprox 20 de minute, la foc mic.
Bezeaua: se bat
spumă albuşurile cu mixerul împreună cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi
zeama de lămâie şi se bate până se obţine o bezea consistentă.
Se scoate tava din
cuptor, se întinde bezeaua peste blat şi se mai dă la cuptor 20 minute.
Glazura: se pun pe
foc mic laptele cu zahărul şi cacaoa şi se amestecă bine, se fierbe aprox 5
minute, se dă de pe foc şi se adaugă untul, amestecând.
Se îndepărtează cu
grijă foaia de copt, se lasă negresa în tavă, se porţionează cu grijă şi se
toarnă glazura peste ea, astfel încât să se însiropeze bine.
Se serveşte rece.
Timp de coacere: 40min
Timp de pregătire:
10min
Porții: 16
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!