Briose cu citrice
Briose cu citrice
Briose
pufoase cu crema de lamaie, decorate cu frisca, bombonele, coaja de portocala
si flori de napolitana.
Ingrediente:
2 oua;
3
linguri zahar;
4
linguri de faina;
1
cescuta ulei;
1
lingura zeama de lamaie;
un varf
lingurita sare;
o
lingurita praf de copt;
1
lingurita de cacao;
Pentru
crema:
250 ml
lapte;
3
linguri zahar;
1 plic
zahar vanilat Bourbon;
2
linguri (rase) faina;
100 g
unt;
Coaja de
lamaie;
Pentru
decor:
250 ml
frisca lichida;
Bomboane
colorate decorative;
Flori de
napolitana;
Coaja de
portocala;
Putina
ciocolata rasa.
Mod
de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac
spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se
intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele
uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom
obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
Se toarna
cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu
putina cacao.
Se
toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru
briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana
se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Se obtin
15 briose.
Pentru
crema: se pune laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina intr-o
craticioara si se fierbe pe foc mic, amestecand tot timpul cu un tel pentru a
evita cocoloasele. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic un minut, se
da de pe foc. Se adauga untul si coaja rasa de la o lamaie si se amesteca bine.
Se bate
frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.
Se scobesc
briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema,
se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata
rasa, bombonele si flori de napolitana.
Sfat: Daca
doriti sa nu irositi miezul scobit mai devreme din briose, acesta se poate
aseza in forme de ceramica, decorate apoi cu crema si frisca, tot ca briosele. In
plus, le puteti stropi cu putina cafea. Sunt foarte gustoase.
Timp
total: aprox 1h 30min;
Portii:
15
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!