Tort Tanu-Motanu’
Tort Tanu-Motanu’
În aşteptarea
nepoţilor mei, le-am pregătit o surpriză dulce: un tort-motănel, cu blat de nucă,
bine însiropat, creme de vanilie şi de fructe de pădure, dulceaţă de fructe de
pădure şi frişcă.
Ingrediente:
Blaturi:
6 ouă L,
Un praf
de sare,
4 linguri
zahăr,
3 linguri
făină,
9 linguri
nucă măcinată,
un plic praf
de copt,
Sirop:
500 ml
apă,
3
linguri zahăr,
1
linguriţă esenţă rom,
Crema de
vanilie:
240 ml
lapte,
2 linguri
zahăr,
1 plic
cremă de vanilie Dr. Oetker,
Crema de
fructe de pădure:
240 ml
lapte,
2
linguri zahăr,
1 plic
cremă de fructe de pădure Dr. Oetker,
Decor:
9
pişcoturi,
Jumătate
din cremele pregătite anterior,
Dulceaţă
de fructe de pădure,
200 ml
frişcă lichidă,
50 g ciocolată
albă,
Decor
inimioare Dr. Oetker,
Perluţe
de zahăr Dr. Oetker,
O linguriţă
sirop de la dulceaţa de vişine,
20 g ciocolată
neagră pentru ochi, botic, mustăţi,
Foaie de
napolitană pentru urechiuşe
Mod de preparare:
Blaturile:
Se bat
spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile.
Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor,
pentru a păstra compoziţia aerată. Din compoziţia rezultată se
coc două blaturi, la foc mic spre mediu 10 min, fiecare (până devine uşor rumenă).
Se lasă la răcit.
Siropul:
Se fierbe
apa cu zahărul 5-7 minute, apoi se dă de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă
esenţa de rom.
Cremele:
Se bat cu mixerul laptele cu praful de budincă de vanilie şi zahărul până devine
cremoasă. Se procedează la fel şi cu crema de fructe de pădure.
Se însiropează
blaturile de tort.
Peste
prima foaie blat se adaugă şi se nivelează jumătate din crema de vanilie, se adaugă
un rând de pişcoturi însiropate şi ele, apoi jumătate din crema de fructe de
pădure. Se presară puţină dulceaţă de fructe de pădure, apoi se aşază şi capacul
tortului.
Se bate
cu mixerul frişca lichidă, dar mai moale, apoi se toarnă în ea ciocolata albă
topită şi răcită. Se amestecă, apoi când pare că devine vârtoasă, se continuă amestecarea
până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu ea.
Pentru
decoraţiunile de ciocolată: se topeşte ciocolata neagră, pe baie de abur, se
lasă la răcit până devine vâscoasă şi se umple un poş cu ea. Se desenează pe tort,
cu poşul, ochişorii, boticul şi mustăţile pisoiului.
Pentru florile
roz se amestecă într-o ceşcuţă două linguri din frişca amestecată cu ciocolata
albă şi o linguriţă sirop de la dulceaţa de vişine. Din amestecul de frişcă rămas
şi cremele rămase se fac alte floricele pe tort. Pentru urechiuşe se decupează
o foaie de napolitană.
Se
decorează cu inimioare şi perle de zahăr Dr. Oetker.
Porţii: 15
Timp de
coacere: 10 min fiecare blat;
Timp de
pregătire: 2h 30min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!