Rețete Pascale

Mâncare de legume

Mâncare de legume

O mâncare de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.

Ingrediente:
2 cepe,
sare, după gust,
4 cartofi medii
1 morcov,
1 ardei verde,
200 g mazăre (congelată),
200 g fasole verde (congelată),
2 linguri bulion,
1.5 litri apă,
3 linguri ulei,
câteva fire de pătrunjel și de mărar pentru decor

Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele, apoi ceapa se taie mărunt, morcovul se taie rondele, ardeiul gras - cubulețe, iar cartofii - cuburi mai mari.
Într-o cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin câte puțin, la nevoie.
Când începe să fiarbă, se adaugă morcovul și ardeiul și se completează cu puțină apă. După 10 minute, se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.
Se mai lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta, nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.


Se lasă să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au destul amidon.
Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.

Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Porții: 4





Poftă Bună!

Comentarii