Mâncare de legume
Mâncare de legume
O mâncare
de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.
Ingrediente:
2 cepe,
sare,
după gust,
4
cartofi medii
1
morcov,
1 ardei
verde,
200 g
mazăre (congelată),
200 g
fasole verde (congelată),
2
linguri bulion,
1.5
litri apă,
3
linguri ulei,
câteva fire de pătrunjel și de mărar pentru decor
Mod de
preparare:
Se
curăță și se spală legumele, apoi ceapa se taie mărunt, morcovul se taie rondele, ardeiul
gras - cubulețe, iar cartofii - cuburi mai mari.
Într-o
cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește
ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă
și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin
câte puțin, la nevoie.
Când începe
să fiarbă, se adaugă morcovul și ardeiul și se completează cu puțină apă. După 10 minute,
se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.
Se mai
lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta,
nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea
se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.
Se lasă
să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să
clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au
destul amidon.
Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 50 min
Porții:
4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!