Salată de legume cu năut și semințe
Această
salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregătită în orice sezon
pentru că acum găsim legume proaspete mereu în supermarket, dar vara merge cel
mai bine, când am mânca ceva ușor, să ne răcorim. În plus, este perfectă pentru
o zi de post.
Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 4
Ingrediente:
o jumătate
de salată creață,
o
legătură ridichi roșii,
100 g năut Sano Vita,
1 l apă,
7 roșii
cherry,
Un
castravete mic,
2 linguri mix 4 semințe Sano Vita ((floarea soarelui, dovleac, susan, in),
O jumătate
ardei gras roșu,
frunzele
de la o legătură de ceapă verde,
pentru dressing:
3 linguri ulei, zeamă de la o jumătate de lămâie, sare și 50 ml apă,
câteva felii de lămâie
Mod de preparare:
Speli
năutul în mai multe ape, îl pui într-un castron mai înalt, torni peste el un
ibric cu (aprox 500 ml) apă și lași la hidratat peste noapte.
A doua
zi, scurgi apa, clătești năutul iar și apoi îl pui la fiert într-o oală cu 500
ml apă. Îl fierbi aprox o oră, adăugând sare spre final.
Speli și
cureți legumele. Rupi salata bucățele, cu mâna, tai roșioarele în jumătăți, tai
frunzele de ceapă verde mărunt. Feliezi subțire castravetele și ridichile,
ardeiul roșu îl tai cubulețe. Adaugi boabele de năut.
Separat,
într-o crăticioară rumenești ușor semințele, fără sare sau grăsime. Folosește
un capac, când rumenești semințele, pentru că sar.
Asezonezi
salata cu ulei și zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml
apă.
La
final, presari semințele peste salată și decorezi cu felii de lămâie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!