Tort cu trandafiri şi spice
Tort cu trandafiri şi spice
Acest tort
l-am pregătit mai demult, însă acum mi-am făcut puțin timp să-l postez. Conține blat
de nucă, cremă de brânză, glazură de ciocolată, spice albe şi trandafiri în
degradé. Pentru o tușă finală, am presărat fulgi de migdale, rumeniți înainte
la cuptor.
Ingrediente:
pentru
blat avem nevoie de:
4 ouă
mărime XL (300 g în total),
90 g zahăr,
100 g făină,
156 g nucă
măcinată,
10 g praf
de copt,
un vârf
linguriţă sare,
pentru
sirop avem nevoie de:
500 ml
apă,
70 g zahăr,
1
linguriţă esenţă de rom,
pentru glazură:
50 g
ciocolată cu lapte,
40 g
ciocolată neagră 52%,
1-2
linguri lapte,
pentru
crema de brânză:
250 g
cremă mascarpone,
500 ml
frişcă lichidă,
3
linguri zahăr pudră,
1
linguriţă cafea măcinată,
1
pliculeţ ness,
pentru
ornat:
două
treimi din crema de brânză pregătită anterior,
În plus:
2-3 linguriţe cacao pentru degradéuri,
o mână
de fulgi de migdale
Mod de
preparare:
Pentru
blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat
gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă
rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se
rumeneşte. Se lasă la răcit.
Între
timp, se prepară siropul, fierbând apa cu zahărul, apoi se dă de pe foc, se
adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.
Cât timp
se răcesc tortul şi siropul, se pregătesc cremele şi glazura.
Pntru
cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu zahărul pudră, apoi se
adaugă frişca lichidă şi se amestecă. O treime din cremă se amestecă împreună
cu nessul şi cafeaua, aceasta va servi la umplut. Restul se dă deoparte pentru
decor.
Pentru glazură,
într-un ibric cu una-două linguri de lapte, se topeşte pe foc mic ciocolata cu
lapte împreună cu ciocolata neagră (eu folosesc ciocolată de cofetărie, deşi
scrie pe ea 52% cacao, este foarte consistentă şi gustoasă, însă se poate
folosi orice ciocolată neagră).
Se taie
tortul în două foi, se însiropează şi se umple cu o treime din crema de brânză,
se adaugă capacul tortului.
Se toarnă
glazura de ciocolată doar pe capacul tortului, nivelând cu grijă. Pentru a
decora cu crema rămasă, se împarte această cremă în trei castronele: unul
rămâne alb, în cel de-al doilea se pune puţină cacao pentru o nuanţă de bej,
iar în cel de-al treilea se adaugă mai multă cacao, pentru a obţine o nuanţă
maro mai închisă.
Se decorează cu trandafiri în degradé şi cu spice albe, apoi
se presară fulgi de migdale.
Timp de
coacere: 30 min
Timp de
pregătire: 1h 30min
Porţii:
15
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!