Pește în crustă de mălai, prăjit, cu mămăligă


Pește în crustă de mălai, prăjit, cu mămăligă

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit trunchi de crap în crustă de mălai, bine prăjit, cu mămăligă caldă. Pentru decor am folosit una dintre spatulele primite cadou și la care țin mult.

Ingrediente:
2 trunchiuri de crap,
200 g mălai,
100 g făină,
sare, după gust,
o lămâie,
aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă

Mod de preparare:
Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii.
Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă.


Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjeşte fiecare bucată întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.


Pentru mămăligă, se pun la fiert apa (aprox 1 litru) cu sarea (aprox o linguriță). Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie (la mine au fost aprox 300 g), până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se fierbe aprox 20 minute. Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.
Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie, alături de mămăligă.

Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 40min
Porţii: 4




Poftă Bună!

Comentarii