Pizza țărănească
Pizza țărănească
Pizza cu
blat subțire, pufos, decorată cu tot felul de salamuri, măsline și ardei roșu,
foarte gustoasă.
Ingrediente:
25 g
drojdie proaspătă,
aprox 500
g făină,
4
linguri ulei,
350 apă
călduță,
o
linguriță sare,
o
linguriță oregano uscat,
o
linguriță busuioc uscat,
300 g salam
de porc,
100 g
salam crud uscat,
100 g șuncă
țărănească,
50 g șuncă,
1 ardei
roșu,
100 g măsline
negre fără sâmburi,
cașcaval
ras după gust,
ketchup dulce
după gust.
Mod de
preparare:
Mai
întâi se preâtește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul,
sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un
aluat bun de întins.
Se lasă
la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.
Între
timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai
variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie
rondele subțiri.
Se presară
făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima
bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și
oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu
ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul
preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumenește.
Se obțin
2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.
Timp de
pregătire: 1 h
Timp de
coacere: 30 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!