Clatite cu banane si dulceata de cirese
Clătite
cu banane și dulceață de cireșe
Îmi plac
mult clătitele și îmi place să experimentez tot felul de aluaturi și arome. De
data aceasta, am adăugat o banană coaptă bine, mai mică, în aluat. De câte ori
îmi rămân banane răscoapte, care mi se par prea dulci pentru a le mânca așa, le
adaug în deserturi.
La urmă,
le-am umplut cu dulceață de cireșe de casă, iar pe câteva, cu ciocolată.
Ingrediente:
2 ouă M,
Un praf
de sare,
5 g praf
de copt,
O banană
răscoaptă,
7
linguri cu vârf făină,
aprox 3 linguri ulei,
500 ml
apă minerală,
Dulceață
de cireșe, după gust,
Ciocolată
cu lapte, după gust
Mod de
preparare:
Se bat
ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător. Se decojește banana, se
strivește cu o furculiță sau se dă la blender, adăugând puțină apă minerală,
apoi se adaugă la compoziție. Se adaugă și 2 linguri de ulei, restul de apă minerală, apoi
praful de copt amestecat în făină, amestecând bine, cu un
tel, pentru a păstra compoziția aerată.
Se
înfierbântă puțin ulei (cam o linguriță) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție
și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot
pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se umplu cu dulceață de cireșe sau le
puteți umple cu ciocolată cu lapte, cât sunt calde.
Am
obținut 8 clătite mari, folosind o tigaie de 24 cm.
Porții:
4
Timp de
pregătire: 5 min
Timp de
gătire: 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!