Tort cu hortensii și trandafiri de ceai
Tort cu hortensii și trandafiri de ceai
Pe 16 mai o
sărbătorim pe una dintre surorile mele, Cristina. Pentru că ei îi plac mult
migdalele, ciocolata și hortensiile, i-am pregtit un tort în care să combin tot
ce-i place ei. Cu un blat de migdale, cremă de ciocolată, nu putea fi mai
frumos decât decorându-l cu flori din cremă: hortensii și trandafiri de ceai.
Porţii: 12
Diametrul formei de copt: 20 cm
Timp de coacere: 25 min
Timp de pregătire: 3 h
Ingrediente:
pentru blat:
5 ouă M,
un vârf
linguriţă sare,
5 ml
îndulcitor,
un plic
praf de copt,
70 g făină,
70 g
migdale măcinate,
pentru sirop:
o
jumătate de măr,
o
jumătate de pară,
200 ml
apă,
200 vin
alb,
5 ml
îndulcitor,
Pentru crema de ciocolată:
100 g
cremă mascarpone,
65 g mix
ciocolată cu lapte și amăruie,
150 ml
frişcă lichidă,
pentru decor:
150 g
cremă mascarpone,
300 ml
frişcă lichidă,
colorant
alimentar galben,
colorant
alimentar roșu,
colorant
alimentar verde,
colorant
alimentar albastru,
Mod
de preparare:
Pentru
blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi
treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia
rezultată se toarnă într-o formă formă rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se
coace la foc mediu aprox 25 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la
răcit.
Pentru
sirop: se fierb pe foc mic apa împreună cu vinul alb și îndulicitorul, iar când
încpe să fiarbă, se adaugă fructele spălate și tăiate bucățele, se lasă să
fiarbă aprox 5 minute, apoi se dă siropul de pe foc și se lasă la răcit.
Pentru
crema de ciocolata: se topesc în același vas cele două feluri de ciocolată, pe
baie de abur, apoi se lasă la la răcit. Se bate cu mixerul, câteva secunde,
crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, se mai amestecă puțin, apoi se
adaugă și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.
Pentru
crema albă: se bate cu mixerul crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă
și se amestecă, dar se lasă mai moale această cremă.
Pentru
montare: se taie blatul în două foi și se însiropează. Peste prima foaie se întinde
crema de ciocolată, cu o spatulă, având grijă să dăm deoparte cam o lingură din
cremă pentru urarea de p tort. Apoi se adaugă a doua foaie de blat. Se îmbracă
în crema albă.
Pentru decor:
crema albă rămasă se împarte în ceșcuțe, se adaugă câteva picături de colorant
alimentar (respectați dozajul specificat pe ambalaj) în fiecare și se omogenizează.
Pentru tradanfirii
de ceai, hortensii și frunze se umple diferite poșuri cu cremele colorate.
Pentru urarea
de pe tort, se umple un poș cu crema de ciocolată rămasă.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!