Tort cu hortensii și trandafiri de ceai


Tort cu hortensii și trandafiri de ceai

Pe 16 mai o sărbătorim pe una dintre surorile mele, Cristina. Pentru că ei îi plac mult migdalele, ciocolata și hortensiile, i-am pregtit un tort în care să combin tot ce-i place ei. Cu un blat de migdale, cremă de ciocolată, nu putea fi mai frumos decât decorându-l cu flori din cremă: hortensii și trandafiri de ceai.

Porţii: 12

Diametrul formei de copt: 20 cm
Timp de coacere: 25 min
Timp de pregătire: 3 h


Ingrediente:
pentru blat:
5 ouă M,
un vârf linguriţă sare,
5 ml îndulcitor,
un plic praf de copt,
70 g făină,
70 g migdale măcinate,

pentru sirop:
o jumătate de măr,
o jumătate de pară,
200 ml apă,
200 vin alb,
5 ml îndulcitor,

Pentru crema de ciocolată:
100 g cremă mascarpone,
65 g mix ciocolată cu lapte și amăruie,
150 ml frişcă lichidă,

pentru decor:
150 g cremă mascarpone,
300 ml frişcă lichidă,
colorant alimentar galben,
colorant alimentar roșu,
colorant alimentar verde,
colorant alimentar albastru,

Mod de preparare:
Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă formă rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu aprox 25 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: se fierb pe foc mic apa împreună cu vinul alb și îndulicitorul, iar când încpe să fiarbă, se adaugă fructele spălate și tăiate bucățele, se lasă să fiarbă aprox 5 minute, apoi se dă siropul de pe foc și se lasă la răcit.

Pentru crema de ciocolata: se topesc în același vas cele două feluri de ciocolată, pe baie de abur, apoi se lasă la la răcit. Se bate cu mixerul, câteva secunde, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, se mai amestecă puțin, apoi se adaugă și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.

Pentru crema albă: se bate cu mixerul crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă și se amestecă, dar se lasă mai moale această cremă.

Pentru montare: se taie blatul în două foi și se însiropează. Peste prima foaie se întinde crema de ciocolată, cu o spatulă, având grijă să dăm deoparte cam o lingură din cremă pentru urarea de p tort. Apoi se adaugă a doua foaie de blat. Se îmbracă în crema albă.


Pentru decor: crema albă rămasă se împarte în ceșcuțe, se adaugă câteva picături de colorant alimentar (respectați dozajul specificat pe ambalaj) în fiecare și se omogenizează.
Pentru tradanfirii de ceai, hortensii și frunze se umple diferite poșuri cu cremele colorate.
Pentru urarea de pe tort, se umple un poș cu crema de ciocolată rămasă.




   







Poftă Bună!


Comentarii