Tort cu trandafiri, amaretto și cireșe
Tort cu trandafiri, amaretto și cireșe
Pentru aniversarea
tatei, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată, amaretto,
trandafiri albi și cireșe.
Ingrediente:
6 ouă M,
5 ml
îndulcitor,
un praf
de sare,
3
linguri făină,
8
linguri nucă măcinată,
10 g
praf de copt,
Pentru însiropat:
400 ml
apă,
2
lingurițe cafea măcinată,
2,5 ml
îndulcitor,
2
linguri amaretto,
Pentru crema
de ciocolată:
100 g
cremă mascarpone,
100 g
ciocolată 74% cacao,
100 ml frişcă
lichidă,
Pentru crema
albă:
250 g
cremă mascarpone,
200 ml
frişcă lichidă,
Pentru
decor:
500 g cireșe,
Decorațiuni
de ciocolată,
1
linguriță cacao neagră
Mod
de preparare:
Pentru blat:
se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă
îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă
compoziția într-o tavă rotundă de copt, pregătită cu hârtie de copt. Se dă la
cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până trece testul scobitorii (aprox 25
minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia). Se lasă la răcit.
Pentru însiropat:
se prepară o cafea mai slabă, se lasă la răcit, apoi se adaugă îndulcitor și amaretto.
Pentru
crema de ciocolata: se topește ciocolata amăruie (vă recomand să folosiți o
ciocolată cu un procent ridicat de cacao) pe baie de abur și se lasă la răcit. Se
amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, omogenizând,
apoi și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.
Pentru
crema albă: se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, apoi se adaugă frișca
lichidă și se mai amestecă până capătă consistența dorită.
Montare
şi decor: se taie blatul în două foi și se însiropează. Se întinde crema de
ciocolată, se adaugă cireșe spălate și uscate înainte, pe șervete, apoi tăiate în jumătăți, apoi se adaugă și capacul și se îmbracă în crema albă, nivelându-l frumos.
Se
umple un poș cu crema albă rămasă, pentru a orna cu trandafiri mari.
În crema
rămasă se adaugă cacao și se amestecă, pentru scrisul de pe tort. Se decorează
cu cireșe, dar și cu decorațiuni de
ciocolată (eu am avut cumpărate).
Notă:
pentru trandafiri, am folosit Duza decorat 9 mm - Kitchen Craft, Gama Sweetly Does It
Timp de
coacere: aprox 25 min
Timp de
pregătire: 1h 35 min
Porţii: 12
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!