Tort Iorgo (2019)
Tort Iorgo
Pentru
că Sf. Gheorghe s-a sărbătorit anul acesta în cea de-a doua zi de Paște, am
pregătit pentru nepoțelul meu un tort cu pandișpan pufos, cremă de căpșuni, un
strat de pișcoturi, frișcă și bombonele de zahăr.
Ingrediente:
Pentru
pandișpan:
5 ouă L,
Un praf
de sare,
4 linguri
zahăr,
5 g
zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
150 ml
ulei,
5
linguri făină,
10 g
praf de copt Dr. Oetker,
Pentru
însiropat:
300 ml
apă,
1
linguriță rasă cafea,
Pentru
crema de căpșuni:
100 g
dulceață de căpșuni de casă,
2
linguri apă,
250 g
cremă mascarpone,
5 g
zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
50 g ciocolată albă,
50 g ciocolată albă,
Pentru
decor:
200 ml
frișcă lichidă Meggle,
14
pișcoturi,
Litere de
ciocolată,
Fluturași de zahăr,
Ornamente
pentru prăjituri Magia Nopții Dr. Oetker,
Ornamente
pentru prăjituri Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Mod de
preparare:
Blatul:
se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și
zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de
copt, omogenizând. Se toarnă într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt și
se dă la cuptorul preîncălzit, 20 de minute, la foc mediu. Se dau la blender,
să se obțină o pastă groasă, uniformă și se lasă la răcit.
Pentru însiropat:
se prepară o cafea mai slabă. Se lasă la răcit.
Crema:
se desface gemul în puțină apă, pe foc mic, se lasă să fiarbă, până scade un
pic (cam 5 minute). Se lasă la răcit, apoi se toarnă peste crema mascarpone, se
adaugă zahărul Bourbon și ciocolata albă topită și răcită, pentru o aromă delicată și se amestecă aprox un
minut, cu mixerul.
Montare și
decor: se însiropează delicat blatul. Se decupază marginile, dacă vă deranjează,
pentru un aspect uniform. Se întinde, cu o spatulă, crema de căpșuni.
Se adaugă
pișcoturile trecute rapid prin cafea, cât să se însiropeze, dar să nu se înmoaie
prea tare. Se bate frișca lichidă, până devine consistentă, dar mai moale, nu
vârtoasă. Se îmbracă tortul, se ornează cu frișca rămasă. Se decorează cu
litere de ciocolată și cu bombonele de zahăr.
Porții:
16
Timp de
gătire: 20 min
Timp de
pregătire: 1h 40 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!