Ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel


Ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Am acrit-o cu borș.

Timp de pregătire: aprox 10 min
Timp de gătire: aprox 35 de minute
Porții: 8

Ingrediente:
1 ceapă galbenă,
1 morcov,
1 ardei gras verde,
1 ardei gras roșu,
O linguriță sare,
4 linguri ulei,
2,5 l apă,
500 g fasole galbenă,
1 dovlecel,
200 g roșii cubulețe la cutie,
Borș 250 ml sau după gust;
Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,
Opțional: ceapă roșie

Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele. Morcovul se dă pe răzătoarea mare, ceapa se toacă mărunt, ardeii se taie cubulețe. Dovlecelul se taie cuburi. Fasolea se rupe sau se taie fâșii scurte.

Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, și morcovul.

Se adaugă sare și roșiile cubulețe, apoi se umple oala cu apă și se lasă să fiarbă. Când apa clocotește, se adaugă păstăile de fasole și dovlecelul.


Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după  gust, eu pun de obicei cam 250 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.

Se servește cu ceapă roșie.


  

Poftă Bună!

Comentarii