Ciorbă de fasole galbenă


Ciorbă de fasole galbenă
Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.

Ingrediente:
1 ceapă galbenă,
1 morcov,
1 ardei gras verde,
1 ardei gras roșu,
O linguriță sare,
4 linguri ulei,
2,5 l apă,
500 g fasole galbenă,
1 dovlecel,
200 g roșii cubulețe la cutie,
Borș 500 ml sau după gust;
Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,
O ceapă roșie

Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele.
Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.


Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după  gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.
Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.
Se servește cu ceapă roșie.

Timp de pregătire: aprox 10 min
Timp de gătire: aprox 35 de minute
Porții: 8


  

Poftă Bună!

Comentarii