Ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel
Ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel
Pentru că
este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de
fasole galbenă, cu dovlecel. Am acrit-o cu borș.
Timp de pregătire: aprox 10 min
Timp de gătire: aprox 35 de minute
Porții: 8
Ingrediente:
1 ceapă galbenă,
1
morcov,
1 ardei
gras verde,
1 ardei
gras roșu,
O linguriță
sare,
4
linguri ulei,
2,5 l
apă,
500 g fasole
galbenă,
1
dovlecel,
200 g roșii
cubulețe la cutie,
Borș 250
ml sau după gust;
Pătrunjel,
leuștean și mărar, după gust,
Opțional: ceapă
roșie
Mod de preparare:
Se
curăță și se spală legumele. Morcovul se dă pe răzătoarea mare, ceapa se toacă
mărunt, ardeii se taie cubulețe. Dovlecelul se taie cuburi. Fasolea se rupe sau
se taie fâșii scurte.
Într-o
oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras
verde și cel roșu, și morcovul.
Se adaugă
sare și roșiile cubulețe, apoi se umple oala cu apă și se lasă să fiarbă. Când apa
clocotește, se adaugă păstăile de fasole și dovlecelul.
Se ia
focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.
Se servește cu ceapă roșie.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!