Ciorbă de ștevie
Ciorbă de ștevie
Ciorbă de vară, numai bună pentru perioada
postului.
Ingrediente:
4 legături
ștevie;
1 ceapă
galbenă;
1
morcov;
1 ardei
gras;
200 g roșii
cubulețe la cutie;
1 linguriță sare;
2,5 l apă;
borș, după gust;
50 ml
ulei;
leuștean și pătrunjel proaspete
leuștean și pătrunjel proaspete
Mod
de preparare:
Se curăță
și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe
răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță.
Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în care
am încins uleiul. Se adaugă și ștevia, se umple cu apă și se lasă la fiert. Când
legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai
lasă să fiarbă puțin.
Se ia
focul si se presară leuștean și pătrunjel proaspete, tocate mărunt.
Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!