Rețete Pascale

Ciorbă de ștevie


Ciorbă de ștevie

Ciorbă de vară, numai bună pentru perioada postului.

Ingrediente:
4 legături ștevie;
1 ceapă galbenă;
1 morcov;
1 ardei gras;
200 g roșii cubulețe la cutie;
1 linguriță sare;
2,5 l apă;
borș, după gust;
50 ml ulei;
leuștean și pătrunjel proaspete

Mod de preparare:
Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță. Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în care am încins uleiul. Se adaugă și ștevia, se umple cu apă și se lasă la fiert. Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi  se mai lasă să fiarbă puțin.
Se ia focul si se presară leuștean și pătrunjel proaspete, tocate mărunt.

Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8



Poftă Bună!

Comentarii