Gem asortat din piersici, caise și nectarine
Gem asortat din piersici, caise și nectarine
Am pregătit un gem asortat din piersici, caise și nectarine, a ieșit un
deliciu parfumat de vară, tocmai bun pentru clătite la o gustare de dupa amiaza sau de pus pe pâinea cu
unt, dimineața. Pentru mine, este gustul copilariei la borcan.
Ingrediente:
7
piersici,
3 caise,
3
nectarine,
300 g
zahăr.
Mod
de preparare:
Se spală
piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar
pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii,
apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind
dulci, am pus doar 300 g zahăr. Se lasă cam două ore în cratiță, până își lasă
sucul.
Se
fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul
este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte
în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă
cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de
gătire: aprox 30 min
Se
obţin: 2 borcane de 270 g
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!