Rețete Pascale

Choux à la framboise


Choux à la framboise

Choux cu cremă de zmeură și frișcă, decorate cu zmeură proaspătă, parfumată și răcoritoare.

Ingrediente:
Pentru choux:
500 ml apă,
100 g unt,
250 g făină albă,
6 ouă M,
1 vârf de cuțit sare,

Pentru crema de zmeură:
300 lapte,
46 g (3 linguri) făină,
2 gălbenușuri,
5 ml îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),
60 g unt (la temperatura camerei),
50 ml frișcă lichidă,
O lingură dulceață de zmeură de casă,

Pentru decor:
150 ml frișcă lichidă,
100 g zmeură

Mod de preparare:
Choux:
Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se omogenizează. Se lasă la răcit o oră, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună. Eu nu am mai folosit praf de copt și am fost mulțumită de cum au ieșit.
Se umple un poș și se formează choux-uri, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. 
Notă: eu am folosit aceste duiuri: 
Duza decorat 24 mm - Kitchen Craft 
și Duza decorat, 18 x 21 mm - Kitchen Craft
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, ca să se umfle, apoi se scoate tava, se înțeapă choux-urile cu grijă, astfel încât să iasă aerul din ele și să nu rămână crude înăuntru și se dă tava înapoi la cuptor încă 15 minute la foc mic. Fiecare tavă va sta la cuptor în total 25 de minute.
Vă recomand să scoateți choux-urile pe un grătar de răcire, se vor răci mult mai repede.

Crema de zmeură:
Într-o crăticioară se amestecă 2 gălbenușuri împreună cu laptele, îndulcitorul și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se lasă la răcit aprox 30 de minute.
Se adaugă untul (aflat la temperatura camerei), o lingură de dulceață de zmeură de casă, trecută prin strecurătoare pentru a scăpa de sâmburi (sau zmeură cu zahăr fierte pe foc mic până scad un pic) și frișca lichidă și se bate cu mixerul maxim un minut până se omogenizează frumos.


Montare și decor:
Într-un vas înalt, se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine consistentă, mătăsoasă.
După ce s-au răcit toate, se taie fiecare choux în două, având grijă să nu tăiem de tot capacul, se umple cu un strat de cremă, un strat de frișcă și se adaugă zmeura proaspătă, spălată și uscată pe un șervet de hârtie.

Timp de pregătire: aprox 2 h
Timp de gătire: 25 min / tavă x 3
Porții: 12





  

Poftă Bună!

Comentarii