Choux à la framboise
Choux à la framboise
Choux cu cremă de zmeură și frișcă, decorate cu zmeură proaspătă, parfumată și răcoritoare.
Ingrediente:
Pentru choux:
500 ml
apă,
100 g
unt,
250 g
făină albă,
6 ouă M,
1 vârf
de cuțit sare,
Pentru crema de
zmeură:
300
lapte,
46 g (3
linguri) făină,
2 gălbenușuri,
5 ml
îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),
60 g unt
(la temperatura camerei),
50 ml
frișcă lichidă,
O lingură
dulceață de zmeură de casă,
Pentru decor:
150 ml
frișcă lichidă,
100 g
zmeură
Mod
de preparare:
Choux:
Se pun
la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută)
toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele
cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se
omogenizează. Se lasă la răcit o oră, se adaugă ouăle, unul câte unul,
amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună. Eu nu am mai folosit
praf de copt și am fost mulțumită de cum au ieșit.
Se umple
un poș și se formează choux-uri, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Notă: eu am folosit aceste duiuri:
Duza decorat 24 mm - Kitchen Craft
și Duza decorat, 18 x 21 mm - Kitchen Craft
Notă: eu am folosit aceste duiuri:
Duza decorat 24 mm - Kitchen Craft
și Duza decorat, 18 x 21 mm - Kitchen Craft
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, ca să
se umfle, apoi se scoate tava, se înțeapă choux-urile cu grijă, astfel încât să
iasă aerul din ele și să nu rămână crude înăuntru și se dă tava înapoi la
cuptor încă 15 minute la foc mic. Fiecare tavă va sta la cuptor în total 25 de
minute.
Vă recomand să scoateți choux-urile pe un grătar de răcire, se vor
răci mult mai repede.
Crema de zmeură:
Într-o
crăticioară se amestecă 2 gălbenușuri împreună cu laptele, îndulcitorul și făina,
bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic,
până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe
foc, se lasă la răcit aprox 30 de minute.
Se
adaugă untul (aflat la temperatura camerei), o lingură de dulceață de zmeură de
casă, trecută prin strecurătoare pentru a scăpa de sâmburi (sau zmeură cu zahăr
fierte pe foc mic până scad un pic) și frișca lichidă și se bate cu mixerul
maxim un minut până se omogenizează frumos.
Montare și decor:
Într-un
vas înalt, se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine consistentă,
mătăsoasă.
După ce s-au
răcit toate, se taie fiecare choux în două, având grijă să nu tăiem de tot
capacul, se umple cu un strat de cremă, un strat de frișcă și se adaugă zmeura proaspătă,
spălată și uscată pe un șervet de hârtie.
Timp de
pregătire: aprox 2 h
Timp de
gătire: 25 min / tavă x 3
Porții: 12
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!