Rețete Pascale

Dulceață de cireșe galbene


Dulceață de cireșe galbene
Spre finalul sezonului, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…

Ingrediente:
500 g cireșe galbene,
200 g zahăr,
150 ml apă

Mod de preparare:
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.
Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: aprox 20 min
Se obţine: 1 borcan de 200 g




Poftă Bună!

Comentarii