Dulceață de cireșe galbene
Dulceață de cireșe
galbene
Spre finalul
sezonului, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă
de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă
bucur de aroma lor și la iarnă…
Ingrediente:
500 g
cireșe galbene,
200 g
zahăr,
150 ml
apă
Mod de preparare:
Se spală
cireșele, apoi li se scot sâmburii.
Se
prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă
fructele.
Se lasă
să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine
legat, se dă de pe foc.
Se lasă
la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc
răcoros.
Timp de
pregătire: 10min
Timp de
gătire: aprox 20 min
Se obţine:
1 borcan de 200 g
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!