Rețete Pascale

Ouă cu muștar, iaurt grecesc şi mărar


Ouă cu muștar, iaurt grecesc şi mărar

De obicei umplu ouăle cu maioneză și muștar, însă pe perioada verii, aceasta e mai greoaie, așa că am găsit o alternativă mai sănătoasă: muștar cu iaurt grecesc 10 % grăsime. Au ieșit foarte gustoase! Merită să le încercați! Pentru adulți, se poate presăra piper negru, iar pentru copii se pot lăsa simple.
Se pot servi la micul dejun, alături de alte gustărele.

Ingrediente:
4 ouă,
Un vârf de cuțit sare,
Un vârf de cuțit piper negru măcinat,
1 lingură muştar,
O lingură iaurt grecesc 10 % grăsime,
câteva fire de mărar,

Mod de preparare:
Se pun ouăle la fiert, se lasă 10 minute din momentul în care apa fierbe. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.
Se scot gălbenușurile fierte într-un castron, se adaugă muștarul, iaurtul, sare și piper și se amestecă bine, cu o furculiță până se obține o pastă cremoasă.
Se umple albușurile și se decorează cu mărar proaspăt spălat și tocat mărunt.

Timp de gătire: 10 min
Timp de pregătire: 15 min
Porţii: 4


Poftă Bună!

Comentarii