Ouă cu muștar, iaurt grecesc şi mărar
Ouă cu muștar, iaurt grecesc şi
mărar
De
obicei umplu ouăle cu maioneză și muștar, însă pe perioada verii, aceasta e mai
greoaie, așa că am găsit o alternativă mai sănătoasă: muștar cu iaurt grecesc 10 % grăsime. Au
ieșit foarte gustoase! Merită să le încercați! Pentru adulți, se poate presăra
piper negru, iar pentru copii se pot lăsa simple.
Se pot servi la micul dejun, alături de alte gustărele.
Se pot servi la micul dejun, alături de alte gustărele.
Ingrediente:
4 ouă,
Un vârf
de cuțit sare,
Un vârf
de cuțit piper negru măcinat,
1
lingură muştar,
O
lingură iaurt grecesc 10 % grăsime,
câteva
fire de mărar,
Mod
de preparare:
Se pun
ouăle la fiert, se lasă 10 minute din momentul în care apa fierbe. Se lasă să
se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.
Se scot
gălbenușurile fierte într-un castron, se adaugă muștarul, iaurtul, sare și
piper și se amestecă bine, cu o furculiță până se obține o pastă cremoasă.
Se umple
albușurile și se decorează cu mărar proaspăt spălat și tocat mărunt.
Timp de
gătire: 10 min
Timp de
pregătire: 15 min
Porţii:
4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!