Platou cu cartofi țărănești și ficăței de pui
Platou
cu cartofi țărănești și ficăței de pui
Îmi plac
mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram
mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit
cu pătrunjel proaspăt.
Ingrediente:
500 g ficăței de pui,
500 g ficăței de pui,
7 cartofi mari,
1 l apă,
140 ml ulei,
3 cepe
albe,
200 g kaizer,
100 g
şuncă ţărănească,
50 g afumătură
de casă,
2
cârnați de grătar,
Sare,
după gust,
Pătrunjel
proaspăt, după gust
Mod de preparare:
Se spală
cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox
35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se
taie cubuleţe.
Se taie
ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații
se taie rondele.
Se spală
ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care
am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.
Separat,
într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până
devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii,
se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute,
amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.
Se așază
ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.
Se
garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Timp de
pregătire: 25 min
Timp de
gătire: 1 h 10 min
Porţii: 4
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!