Platou cu cartofi țărănești și ficăței de pui



Platou cu cartofi țărănești și ficăței de pui

Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit cu pătrunjel proaspăt.

Ingrediente:
500 g ficăței de pui,
7 cartofi mari,
1 l apă,
140 ml ulei,
3 cepe albe,
200 g kaizer,
100 g şuncă ţărănească,
50 g afumătură de casă,
2 cârnați de grătar,
Sare, după gust,
Pătrunjel proaspăt, după gust

Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe.
Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații se taie rondele.


Se spală ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.
Separat, într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii, se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute, amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.
Se așază ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.
Se garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 1 h 10 min
Porţii: 4






Poftă Bună!

Comentarii