Porumb copt


Porumb copt

Cine nu iubește porumbul copt? Pentru mine, vara are miros de porumb copt și zâmbet de copil. Este ideal pentru o masă festivă sau pur și simplu pentru o gustare sănătoasă de după amiază, pentru atunci când simți nevoia să ronțăi ceva. Eu l-am pregătit la jar, la grătar.

Porții: 4
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 30 min

Ingrediente:

8 porumbi,
Sare, după gust

Mod de preparare:

După ce ai făcut focul la grătar și s-au încins bine cărbunii, după ce ai pregătit alte preparate, lași porumbul la urmă. Îl pui direct pe jar. Se poate face și acasă, se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz.

Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă.

Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă un prosop, la nevoie.

Se servesc calzi.










Poftă Bună!

Comentarii