Porumb copt
Porumb copt
Cine nu
iubește porumbul copt? Pentru mine, vara are miros de porumb copt și zâmbet de
copil. Este ideal pentru o masă festivă sau pur și simplu pentru o gustare
sănătoasă de după amiază, pentru atunci când simți nevoia să ronțăi ceva.
Ingrediente:
8 porumbi,
Sare,
după gust
Mod de preparare:
Se
încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se
pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat
și verificându-i să nu se ardă.
Pentru a
nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă
rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie
curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă
un prosop, la nevoie.
Se servesc
calzi.
Porții:
4
Timp de
pregătire: 5 min
Timp de
gătire: 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!