Porumb copt
Porumb copt
Cine nu
iubește porumbul copt? Pentru mine, vara are miros de porumb copt și zâmbet de
copil. Este ideal pentru o masă festivă sau pur și simplu pentru o gustare
sănătoasă de după amiază, pentru atunci când simți nevoia să ronțăi ceva. Eu
l-am pregătit la jar, la grătar.
Porții: 4
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 30 min
Ingrediente:
8 porumbi,
Sare,
după gust
Mod de preparare:
După ce
ai făcut focul la grătar și s-au încins bine cărbunii, după ce ai pregătit alte
preparate, lași porumbul la urmă. Îl pui direct pe jar. Se poate face și acasă,
se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz.
Se
desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un
clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă.
Pentru a
nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă
rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie
curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă
un prosop, la nevoie.
Se servesc calzi.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!