Porumb copt


Porumb copt

Cine nu iubește porumbul copt? Pentru mine, vara are miros de porumb copt și zâmbet de copil. Este ideal pentru o masă festivă sau pur și simplu pentru o gustare sănătoasă de după amiază, pentru atunci când simți nevoia să ronțăi ceva.

Ingrediente:

8 porumbi,
Sare, după gust

Mod de preparare:
Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă.


Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apă rece, scurt, apoi se sărează și se înfofolește într-un prosop de bucătărie curat, care să-l aburească și să-l mențină moale, se mai poate acoperi cu încă un prosop, la nevoie.


Se servesc calzi.

Porții: 4
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 30 min








Poftă Bună!

Comentarii