Pui fript pe grătar, cu piure și salată de varză
Pui fript pe grătar, cu piure și salată
de varză
Am ales să
gătesc puiul pe grătarul electric, în loc să-l prăjesc în ulei, iar cartofii
să-i fac piure, în loc să-i prăjesc, făcând astfel masa mai sănătoasă. Am completat
cu o salată de varză albă și roșie, delicioasă.
Ingrediente:
4 pulpe de pui,
5 cartofi mari,
100 g unt,
2 linguri
smântână,
Condimente: sare,
boia dulce, oregano, cimbru, cimbrișor și coriandru – după gust,
O varză mică
albă,
O varză mică
roșie,
Ulei – după gust,
oțet – după gust,
1 l apă
Mod
de preparare:
Se dezosează pupele
de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din
mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul
electric.
Se curăță și se spală
cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o
linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg
cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure.
Cele două verze se
dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă.
Se așază pe
fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză.
Porții: 4
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50
min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!