Sirop de visine (2019)
Sirop de vișine
Am
cumpărat vișine pentru a pregăti mai multe rețete. Astfel, am strâns sucul de
la 530 g vișine (cântărite fără sâmburi) lăsate câteva ore într-un vas cu 330 g zahăr pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceață), apoi la fierbere am mai adăugat 200 g zahăr, pentru că la sirop proporția fructe:zahăr este de 1:1.
Ingrediente:
530 g vișine,
330+200 g
zahăr
Mod
de preparare:
Se spală
vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa
câteva ore, pentru a-și lăsa sucul.
Eu am obținut
aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert, pe
foc mic.
Se
amestecă din când în când, culegând bine spuma formată.
Se
fierbe până se leagă bine, iar cantitatea de lichid a scăzut la jumătate.
Când
este bine legată, se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.
Apoi se
toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
gătire: aprox 50 min
Se obţin:
1 sticlă de 300 g
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!