Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc
Tartă cu brânză, iaurt grecesc și piept de porc
Tartă delicioasă
cu aluat pufos, pentru care am folosit iaurt grecesc și făină specială pentru
cozonac. Am umplut-o cu brânză și piept de porc. Vă recomand să faceți aluatul
în casă, de câte ori aveți posibilitatea, pentru că e mai sănătos decât
foietajul.
Este ideală pentru o gustare de după amiază, de luat la pachet, la picnic sau în excursii.
Ingrediente:
25 g
drojdie proaspătă,
250 ml
apă caldă,
Sare,
după gust,
318 g făină
pt cozonac,
77 g
iaurt grecesc,
40 ml
ulei,
200 g
brânză de vaci 6% grăsime,
120 g
brânză dulce,
200 g piept
de porc,
2 ouă
Mod de preparare:
Mai întâi
se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să
se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și
făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se obține un aluat consistent,
dar pufos. Se lasă la odihnit, pe masă, 10 minute.
Între timp,
se amestecă, într-un castron, brânza de vaci cu brânza dulce, un ou, sare, după
gust.
Se presară
puțină făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie potrivită ca
grosime, se transferă într-o tavă de tartă pregătită cu foaie de copt. Se decupează
aluatul în exces, se întinde amestecul de brânză, apoi se garnisește cu pieptul
de porc, tăiat fâșii subțiri.
Din aluatul
rămas se pregătește un model cu care se decorează tarta.
Se unge cu un ou bătut
bine, într-o ceșcuță.
Se dă
tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, primele 10 minute, apoi la foc mic
până se rumenește bine.
Sfaturi și trucuri: amestecul meu
de brânză a ieșit potrivit de uscat, de aceea nu am folosit pesmet înainte de
a-l așeza peste aluat. Însă, dacă amestecul vă iese umed, presărați pesmet pe
aluat, înainte de a adăuga umplutura, pentru ca pesmetul să absoarbă umezeala,
iar aluatul să nu iasă crud.
Porții:
8
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de
gătire: 40 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!