Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc


Tartă cu brânză, iaurt grecesc și piept de porc

Tartă delicioasă cu aluat pufos, pentru care am folosit iaurt grecesc și făină specială pentru cozonac. Am umplut-o cu brânză și piept de porc. Vă recomand să faceți aluatul în casă, de câte ori aveți posibilitatea, pentru că e mai sănătos decât foietajul. 
Este ideală pentru o gustare de după amiază, de luat la pachet, la picnic sau în excursii.

Ingrediente:
25 g drojdie proaspătă,
250 ml apă caldă,
Sare, după gust,
318 g făină pt cozonac,
77 g iaurt grecesc,
40 ml ulei,
200 g brânză de vaci 6% grăsime,
120 g brânză dulce,
200 g piept de porc,
2 ouă

Mod de preparare:
Mai întâi se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se lasă la odihnit, pe masă, 10 minute.
Între timp, se amestecă, într-un castron, brânza de vaci cu brânza dulce, un ou, sare, după gust.
Se presară puțină făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, se transferă într-o tavă de tartă pregătită cu foaie de copt. Se decupează aluatul în exces, se întinde amestecul de brânză, apoi se garnisește cu pieptul de porc, tăiat fâșii subțiri.
Din aluatul rămas se pregătește un model cu care se decorează tarta. 


Se unge cu un ou bătut bine, într-o ceșcuță.
Se dă tarta la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, primele 10 minute, apoi la foc mic până se rumenește bine.

Sfaturi și trucuri: amestecul meu de brânză a ieșit potrivit de uscat, de aceea nu am folosit pesmet înainte de a-l așeza peste aluat. Însă, dacă amestecul vă iese umed, presărați pesmet pe aluat, înainte de a adăuga umplutura, pentru ca pesmetul să absoarbă umezeala, iar aluatul să nu iasă crud.

Porții: 8
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 40 min




Poftă Bună!

Comentarii