Ceșcuțe de ciocolată cu cremă de cacao și mure
Ceșcuțe de ciocolată cu cremă de cacao și mure
Am
pregătit aceste ceșcuțe de ciocolată, pentru a acompania un Tort-Ceainic. Le-am
umplut cu cremă de cacao și le-am ornat cu mure proaspete.
Ingrediente:
10
coșulețe de napolitană,
10
biscuiți rotunzi, albi, simpli (fără cremă),
50 g
cremă mascarpone,
50 ml
frișcă lichidă,
1
lingură cacao Dr. Oetker,
50 g
ciocolată neagră de cofetărie,
50 g
ciocolată albă,
Câțiva
covrigei,
Un
fluture de napolitană,
Câteva
mure proaspete
Mod de preparare:
Se
topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează
la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit.
Se trec
biscuiții prin ciocolată, aceștia vor servi drept farfurioare. Apoi se trec și
coșulețele prin ciocolată, acestea vor fi ceșcuțele. Se lipește fiecare coșuleț
pe câte un biscuit. Se rup covrigeii astfel încât să se potrivească, se lipește
cu ciocolată fiecare covrigel, acesta va fi toarta ceștii. Magic și distractiv,
nu?
Se dau
ceșcuțele la frigider, până se încheagă ciocolata.
Eu am
folosit crema albă rămasă de la îmbrăcat tortul Ceainic, însă dacă doriți să
pregătiți numai ceșcuțele, acestea sunt cantitățile: 50 g cremă mascarpone, 50
ml frișcă lichidă, mixate împreună. Eu am adăugat cacao.
Se scot
ceșcuțele, se umplu cu cremă, se ornează cu mure proaspete. Eu am adăugat și un
fluturaș simpatic, pentru decor.
Timp de pregătire: 1h 10min
Porții: 10
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!