Coșulețete de vară cu cremă de brânză și castravete


Coșulețete de vară cu cremă de brânză și castravete

Coșulețe din cașcaval ras, coapte într-o tavă obișnuită, apoi modelate pe fundul unor cești cât erau calde, umplute cu cremă de brânză și castravete, apoi decorate cu roșii cherry.

Ingrediente:
180 g cașcaval,
1 ceapă albă mai mare,
170 g brânză de vacă,
70 g roșii cherry,
2 castraveți,
40 g unt rece,
O linguriță smântână,
3 frunzulițe de ceapă verde,
1 vârf de cuțit sare,

Mod de preparare:
Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri.

Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc ușor. Se scot și se modelează cât sunt calde, pe fundul unor cești. Se lasă la răcit. Se obțin 10 coșulețe.


Pentru umplutură, se dă pe răzătoare brânza, untul rece și castravetele spălat și curățat. Se adaugă sare, smântână și ceapa tocată mărunt și se amestecă bine. Se umple coșulețele și se decorează cu roșii cherry spălate și tăiate felii, dar și cu frunzulițe de ceapă verde.

Porții: 4
Timp de gătire: 22 min
Timp de pregătire: 10 min





Poftă Bună!

Comentarii