Prăjitură Trio cu zmeură
10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
Sosul de zmeură:
Fierbi pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi pasezi cu blenderul și strecori. Sosul obținut este mai mult decât suficient, eu am folosit doar 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la alt desert.
Foile:
Bați
albușurile spumă, cu mixerul, adaugi îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul.
Adaugi și făina, migdalele și praful de copt, amestecând acum cu o spatulă, cu
mișcări delicate, pentru a nu desumfla compoziția. Coci două foi într-o formă
de copt 23x25 cm, pregătită cu foaie de copt.
Cremele:
Amesteci
crema mascarpone cu mixerul, adaugi frișca lichidă și continui amestecarea până
devine cremoasă. Jumătate din această compoziție o amesteci împreună cu 50 ml
sos de zmeură (sau după gust), pentru crema de zmeură, iar cealaltă jumătate o
lași albă, adăugând doar zahărul Bourbon și omogenizând.
Montare:
Pe o
tavă așezi prima foaie de pandișpan, apoi întinzi un strat subțire de sos de
zmeură (120 ml). Folosind un inel detașabil și spatule, întinzi și nivelezi
frumos crema de zmeură, apoi presari fisticul și alunele de pădure mărunțite
împreună, la râșnița de cafea. Întinzi și crema albă. Vei obține degradéuri
frumoase. Apoi așezi cu grijă a doua foaie de pandișpan. Dai la frigider.
Glazura de ciocolată:
Într-un vas aflat pe baie de aburi pui: ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și laptele, amestecând când și când, până se topesc ciocolatele și se omogenizează. Lași un pic la răcorit, apoi scoți prăjitura și torni glazura. Dai înapoi la frigider, să se întărească un pic.
Decor:Bați puțină frișcă lichidă, umpli un poș și, folosind un dui foarte subțire, scoți prăjitura de la rece și o ornezi, trasând acele dungi. O dai la frigider din nou, până la servire, când o porționezi și o decorezi cu zmeură.
Rețetă publicată în Revista Practic în Bucătărie nr. 03/2020.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!