Gem de corcoduse
Gem de corcodușe
Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă
undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit
dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am
testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.
Ingrediente:
1 kg corcodușe
(fără sâmburi),
400 g
zahăr,
Mod
de preparare:
Se spală
corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița
tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.
Se pun într-o
cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă
câteva ore.
Se pun
la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul
este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe
foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare
foarte frumoasă. Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu
capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se
depozitează la loc răcoros.
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de
gătire: aprox 30 min
Se
obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!