Fursecuri șah
Fursecuri
șah
De mult
aveam în plan să pregătesc aceste fursecuri șah și iată că le-a venit timpul.
Am folosit pudră de roșcove
coapte Karob de la Sano Vita. Le-am glazurat cu ciocolată albă și neagră,
au ieșit delicioase!
Timp de pregătire: 40 min
Timp de coacere: 15 min *2 tăvi
Porții: 8
Ingrediente:
5 ouă,
Un praf
de sare,
5 ml
îndulcitor,
140 ml
ulei,
10 g
praf de copt Dr. Oetker,
1
linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
Pt
partea neagră:
170 g
făină albă,
28 g pudră de roșcove
coapte Karob de la Sano Vita,
Pt
partea albă:
280 g
făină albă,
Decor:
1 ou pentru uns,
În plus: aprox 150 g făină pentru frământat și întins foiDecor:
50 g
ciocolată albă,
50 g
ciocolată neagră (sau cu lapte),
Mod de
preparare:
Într-un
bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă
treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând. Se împarte
compoziția în două castroane: într-unul se adaugă 170 g făină și 28 g pudră de
roșcove, iar în celălalt-280 g făină și se amestecă bine (am
avut mai multă compoziție albă decât neagră).
Se transferă compoziția albă pe masa de lucru presărată cu făină, se frământă aluatul doar ușor, cât să capete formă și consistență și se dă la frigider. Se procedează la fel cu aluatul cu pudră de roșcove, apoi se înfoliază și se dă și el la frigider 10 minute.
Se transferă compoziția albă pe masa de lucru presărată cu făină, se frământă aluatul doar ușor, cât să capete formă și consistență și se dă la frigider. Se procedează la fel cu aluatul cu pudră de roșcove, apoi se înfoliază și se dă și el la frigider 10 minute.
Aluatul alb (celelalte doua treimi) și cel negru se întind foaie, de aceeași mărime și grosime, apoi se așzază unul
peste baltul și se taie fâșii (trebuie să obțineți multiplu de 3), iar fâșiile
obținute se așază în rânduri alb- negru-alb, apoi negru-alb-negru și tot așa până
vă iese un model de șah.
Acum se
întinde foaie și aluatul alb păstrat mai devreme și se așaza fâșiile pe
mijlocul ei.
Se iau
fâșiile albe și se intercalează cu cele negre, așezându-le pe mijlocul foii
albe pe care am păstrat-o mai devreme, apoi se învelesc cu aceasta. Eu am
obținut mai multe fâșii, însă pentru un model frumos, am folosit 18. Nu uitați
să o dați cu gălbenuș de ou înainte de a împături. Eu nu am uns și fâșiile și
nu s-au desfăcut la copt, însă dacă doriți, le puteți unge.
Se
acoperă cu folie alimentară și se dau la congelator 10 minute (sau 30 minute la
frigider), pentru a se întări puțin (suficient cât să le putem tăia felii).
Se taie
aluatul felii, care se ung cu ou, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de
copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aprox 20 de minute sau cât
să prindă o culoare aurie. Nu le lăsați prea mult, să nu se usuce. Se obțin 2
tăvi cu fursecuri.
Dacă vă
rămâne aluat, puteți face diverși biscuiței.
Poftă Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!