Fursecuri șah


Fursecuri șah

De mult aveam în plan să pregătesc aceste fursecuri șah și iată că le-a venit timpul. Am folosit  pudră de roșcove coapte Karob de la Sano Vita. Le-am glazurat cu ciocolată albă și neagră, au ieșit delicioase! 

Timp de pregătire: 40 min
Timp de coacere: 15 min *2 tăvi
Porții: 8


Ingrediente:
5 ouă,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
140 ml ulei,
10 g praf de copt Dr. Oetker,
1 linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
Pt partea neagră:
170 g făină albă,
28 g pudră de roșcove coapte Karob de la Sano Vita,
Pt partea albă:
280 g făină albă,
1 ou pentru uns,
În plus: aprox 150 g făină pentru frământat și întins foi

Decor:
50 g ciocolată albă,
50 g ciocolată neagră (sau cu lapte),

Mod de preparare:
Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând. Se împarte compoziția în două castroane: într-unul se adaugă 170 g făină și 28 g pudră de roșcove, iar în celălalt-280 g făină și se amestecă bine (am avut mai multă compoziție albă decât neagră).
Se transferă compoziția albă pe masa de lucru presărată cu făină, se frământă aluatul doar ușor, cât să capete formă și consistență și se dă la frigider. Se procedează la fel cu aluatul cu pudră de roșcove, apoi se înfoliază și se dă și el la frigider 10 minute.

Aluatul alb (celelalte doua treimi) și cel negru se întind foaie, de aceeași mărime și grosime, apoi se așzază unul peste baltul și se taie fâșii (trebuie să obțineți multiplu de 3), iar fâșiile obținute se așază în rânduri alb- negru-alb, apoi negru-alb-negru și tot așa până vă iese un model de șah. 


Acum se întinde foaie și aluatul alb păstrat mai devreme și se așaza fâșiile pe mijlocul ei.
Se iau fâșiile albe și se intercalează cu cele negre, așezându-le pe mijlocul foii albe pe care am păstrat-o mai devreme, apoi se învelesc cu aceasta. Eu am obținut mai multe fâșii, însă pentru un model frumos, am folosit 18. Nu uitați să o dați cu gălbenuș de ou înainte de a împături. Eu nu am uns și fâșiile și nu s-au desfăcut la copt, însă dacă doriți, le puteți unge.
Se acoperă cu folie alimentară și se dau la congelator 10 minute (sau 30 minute la frigider), pentru a se întări puțin (suficient cât să le putem tăia felii).


Se taie aluatul felii, care se ung cu ou, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aprox 20 de minute sau cât să prindă o culoare aurie. Nu le lăsați prea mult, să nu se usuce. Se obțin 2 tăvi cu fursecuri.

Dacă vă rămâne aluat, puteți face diverși biscuiței.




Poftă Bună!

Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019. 

Comentarii