Rețete Pascale

Piure de năut cu sos de ceapă


Piure de năut cu sos de ceapă

Pentru că îmi place mult fasolea bătută cu sos de ceapă, am zis să încerc și cu năutul și mi-a plăcut cum a ieșit. Este o mâncare tocmai bună pentru prânz pentru că e sățioasă (nu la cină, ca să nu vă deranjeze sosul de ceapă). În plus, este o rețetă bună de post.

Timp de hidratare: 6h
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 2 h
Porții: 4

Ingrediente:
250 g năut Sano Vita, 
1,8 l apă,
1 linguriță amestec de legume deshidratate Sano Vita, 
2 cepe,
3 căței de usturoi,
Sare, dupa gust,
3 linguri bulion,
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el 500 ml apă și se lasă la hidratat peste noapte.
A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 500 ml apă.  După ce a fiert aprox 10 minute, se schimbă apa cu 500 ml apă proaspătă, dar fierbinte, nu rece. Se lasă să fiarbă.
Când este pe jumătate fiert, de regulă, eu aleg să îl scot într-un vas cu 300 ml apă rece, să-i desfac pielițele (care sunt tari și nu-mi plac), apoi să-l pun înapoi în cratița în care a fiert.
Spre final se adaugă adaugă amestec de legume deshidratate, sare și o lingură de bulion. Adăugarea bulionului la acest pas este opțională, însă mie îmi place pentru culoare. Se mai lasă circa 5 minute și se ia focul.
Se răstoarnă năutul, fără lichid, într-un castron înalt, se adaugă usturoiul pisat, se pasează năutul cu blenderul de mână, adăugând din lichidul în care a fiert, mai mult sau mai puțin, după gust. Se transferă pe un platou.

Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei înfierbântat, se rumenesc două cepe curățate și tocate mărunt, până devin sticloase, apoi se adaugă, 2 linguri de bulion.  Se mai lasă să clocotească 2 minute, se amestecă bine, apoi se ia de pe foc și se toarnă peste piureul de năut.





Poftă Bună!

Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019. 

Comentarii