Rețete Pascale

Prăjitură Inimă cu alune de pădure


Prăjitură Inimă cu alune de pădure

O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. 
Am adăugat fructe goji uscate de la Sano Vita, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier. 

Timp pregătire: 1 h 15 min
Timp coacere: 20 min

Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă,
4 linguri zahăr,
2 linguri apă rece,
75 g făină,
30 g amidon,
30 g cacao,
1 linguriță praf de copt,

Pentru sirop:
300 ml apă,
3 felii de măr,
O jumătate de pară,
1 prună roșie,
O jumătate de piersică,
2 linguri zahăr,
10 g zahăr vanilat Bourbon,
30 ml vin alb demidulce,

Pentru cremă:
200 ml lapte,
150 ml frișcă lichidă,
1 lingură zahăr,
24 g făină albă,
2 gălbenușuri (30 g),
50 g unt,
50 g alune de pădure rumenite și măcinate,
1 pliculeț ness,

Pentru decor:
5 migdale,
24 alune de pădure,
15 g fructe goji uscate Sano Vita,
3 pătrățele de ciocolată albă,
Câțiva mieji de nucă

Mod de preparare:
Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.

Pentru sirop: se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se lasă la răcit.


Pentru cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina, amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.

Montare și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la frigider 10 minute.
Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.







Poftă Bună!

Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019. 

Comentarii