Prăjitură Inimă cu alune de pădure
Prăjitură Inimă cu alune de pădure
O prăjitură
delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă
de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de
pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele.
Am adăugat fructe goji uscate de
la Sano Vita, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin,
printre altele, vitamina A, magneziu și fier.
Timp pregătire: 1 h 15 min
Timp coacere: 20 min
Ingrediente:
Pentru
blat:
4 ouă,
4
linguri zahăr,
2
linguri apă rece,
75 g
făină,
30 g
amidon,
30 g
cacao,
1
linguriță praf de copt,
Pentru
sirop:
300 ml
apă,
3 felii
de măr,
O
jumătate de pară,
1 prună
roșie,
O jumătate
de piersică,
2
linguri zahăr,
10 g
zahăr vanilat Bourbon,
30 ml
vin alb demidulce,
Pentru
cremă:
200 ml
lapte,
150 ml
frișcă lichidă,
1
lingură zahăr,
24 g
făină albă,
2
gălbenușuri (30 g),
50 g unt,
50 g unt,
50 g
alune de pădure rumenite și măcinate,
1
pliculeț ness,
Pentru
decor:
5
migdale,
24 alune
de pădure,
15 g
fructe goji uscate Sano Vita,
3 pătrățele de ciocolată albă,
3 pătrățele de ciocolată albă,
Câțiva
mieji de nucă
Mod de preparare:
Pentru blat:
se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa,
făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția
într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc
mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă
în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.
Pentru sirop:
se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu
am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10
minute, apoi se lasă la răcit.
Pentru
cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina,
amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe
foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se
amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure
rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.
Montare
și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa
cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la
frigider 10 minute.
Se
topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate
prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe
goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu
toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.
Poftă Bună!
Promoție Sano Vita
La comandarea de produse de pe site-ul Sano Vita, veți primi o reducere de 15%, la prima comandă, dacă introduceți codul "ancutsacuisine" la secțiunea voucher. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!