Shaorma de casă
Shaorma de casă
Am pregătit
mai demult o shaorma gustoasă, iar acum m-am gândit să repet rețeta, de data
aceasta însă, am renunțat la maioneză, am ales un ketchup light și varză albă
și roșie, care se mai domolească puțin caloriile puiului rumenit și a
cartofilor prăjiți.
Ingrediente:
Pentru lipii:
200 g făină;
1
linguriță drojdie uscată;
100 ml
apă;
1/2
linguriță sare;
1 lingură
ulei;
În plus:
puțină făină pentru frământat;
Pentru shaorma:
2 copănele
de pui;
300 ml
apă;
60 ml
ulei;
Ketchup light
(fără zahăr), după gust;
O varză
mică albă;
O varză
mică roșie;
4 cartofi
roșii;
Coriandru,
după gust,
Castraveți
murați, după gust
Mod de preparare:
Se pârlesc
și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare,
după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine (aprox 35
min). Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se taie fâșii.
Între timp, se curăță, se spală și se feliază cartofii,
apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Se scot pe o tavă pregătită cu
șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se dă
fiecare varză pe răzătoare, apoi se
amestecă într-un bol, cu puțină sare.
La final
se pregătesc lipiile, pentru că sunt gata foarte repede (aprox 5 min) și pentru
a fi servite calde. Așadar, se amestecă făina cu drojdia uscată, într-un bol, se
face o adâncitură în care se pune apa, uleiul și sarea, apoi se amestecă,
frământând ușor. Nu se lasă la crescut. Se taie aluatul în mai multe bucăți și
se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul, cât mai subțire, pe masa
presărată cu (aprox 50 g) făină.
Într-o
tigaie teflonată încinsă, fără ulei, se rumenește fiecare lipie câte un minut
pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie și se acoperă cu un prosop de bucătărie,
să nu se întărească.
Pentru shaorma,
își va alege fiecare cu ce să o umple: ketchup (fără zahăr, îndulcit cu
ștevie), cartofi pai, varză crocantă, fâșii de pui și chiar rondele de
castraveți murați. Se presară coriandru proaspăt măcinat. Nouă așa ne-a plăcut,
însă fiecare o face cum îi place.
Porţii:
4
Timp
de gătire: 1h 10min
Timp
de pregătire: 30 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!