Sufleu de conopidă cu kaizer
Sufleu de conopidă cu kaizer
Pentru că
mamei și surorii mele le place acest fel de mâncare, m-am gândit să adaptez
rețeta mamei și să mai adaug și niște kaizer. A ieșit o bunătate.
Ingrediente:
1
conopidă,
1 l apă,
Sare,
după gust,
2 ouă,
2
linguri smântână,
85 g
brânză de vacă,
80 g kaizer,
100 g cașcaval
ras, după gust,
2
linguri pesmet,
Unt pentru
uns forma, după gust
Mod
de prepare:
Mai întâi
trebuie opărită conopida. Se desface în buchețele, se spală și se scufundă într-o
oală cu apă clocotindă în care am adăugat și sare. Se fierbe 15 minute, trebuie
să se înmoaie ușor.
Separat,
se amestecă într-un vas, ouăle cu smântâna, brânza rasă și sare, după gust.
Se scurge
conopida de apă și se transferă într-o tavă sau formă de copt unsă cu unt și tapetată
cu pesmet.
Se adaugă și sosul pregătit anterior și se acoperă cu cașcaval ras. Se presară din loc în loc și kaizerul tăiat cuburi.
Se coace,
la foc mediu, aprox 20 de minute.
Timp de
pregătire: 20 min
Timp de
coacere: 20 min
Porții: 2 buc
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!