Rețete Pascale

Tort cu vanilie şi flori


Tort cu vanilie şi flori
Tort cu blat de nucă, sirop de fructe, cremă de vanilie. L-am decorat cu multe floricele din cremă, pentru care am folosit coloranți alimentari naturali, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.

Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de:
6 ouă + 3 albuşuri,
un vârf cuțit sare,
7 ml îndulcitor lichid,
3 linguri făină,
9 linguri nucă măcinată,
10 g praf de copt Dr. Oetker,

pentru sirop:
300 ml sirop de vin cu fructe, de casă,

pentru crema de vanilie:
250 ml lapte,
3 gălbenuşuri,
2 ml îndulcitor lichid,
2 linguri făină,
Un plic zahăr Bourbon Dr. Oetker,
50 g unt la temperatura camerei,
50 ml frișcă lichidă,

pentru ornat avem nevoie de:
300 ml frişcă lichidă,
250 g cremă mascarpone,
Coloranți alimentari naturali, diferite culori,
Frunze de napolitană Dr. Oetker
flori de napolitană Dr. Oetker
perle de zahăr Dr. Oetker

Mod de preparare:
Pentru acest tort am folosit 9 ouă: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Astfel, se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Pentru însiropat, eu am avut pregătit de la altă rețetă sirop de vin cu fructe. Așadar, se taie tortul, după răcire, în două foi și se însiropează.

Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele și un praf de sare . Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă ca o budincă. Se dă de pe foc, se adaugă untul și se omogenizează. După ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă şi se mai bate maxim un minut cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.

Montare: se distribuie uniform crema de vanilie între foile de nucă.


Decor: se bate crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frişca lichidă, amestecând până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu un sfert din această cremă.
Crema rămasă se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți, adăugând colorant alimentar natural, pudră, în fiecare castronel, omogenizând. Se umple mai multe poșuri și se decorează tortul cu floricele din cremă, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.
Se dă tortul la rece până la servire.

Porţii: 10
Timp de coacere: 35 min
Timp de pregătire: aprox 2h






Poftă Bună!

Comentarii