Tort cu vanilie şi flori
Tort cu vanilie şi flori
Tort cu blat de nucă, sirop de fructe, cremă de vanilie. L-am
decorat cu multe floricele din cremă, pentru care am folosit coloranți
alimentari naturali, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de
zahăr.
Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de:
6 ouă +
3 albuşuri,
un vârf cuțit
sare,
7 ml
îndulcitor lichid,
3
linguri făină,
9
linguri nucă măcinată,
10 g
praf de copt Dr. Oetker,
pentru sirop:
300 ml
sirop de vin cu fructe, de casă,
pentru crema de vanilie:
250 ml
lapte,
3
gălbenuşuri,
2 ml
îndulcitor lichid,
2 linguri
făină,
Un plic
zahăr Bourbon Dr. Oetker,
50 g unt
la temperatura camerei,
50 ml
frișcă lichidă,
pentru ornat avem nevoie de:
300 ml frişcă
lichidă,
250 g cremă
mascarpone,
Coloranți
alimentari naturali, diferite culori,
Frunze
de napolitană Dr. Oetker
flori de
napolitană Dr. Oetker
perle de
zahăr Dr. Oetker
Mod
de preparare:
Pentru acest tort am folosit 9 ouă: 3 gălbenuşuri
le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am
folosit la blat. Astfel, se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de
sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, praful de copt, nuca şi făina,
omogenizând. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de
copt şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.
Pentru însiropat,
eu am avut pregătit de la altă rețetă sirop de vin cu fructe. Așadar, se taie
tortul, după răcire, în două foi și se însiropează.
Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă
gălbenuşurile cu îndulcitorul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele și un
praf de sare . Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroaşă ca o budincă. Se
dă de pe foc, se adaugă untul și se omogenizează. După ce s-a răcit, se adaugă frișca
lichidă şi se mai bate maxim un minut cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.
Montare: se distribuie uniform crema de vanilie între
foile de nucă.
Decor: se bate crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frişca
lichidă, amestecând până devine cremoasă. Se îmbracă tortul cu un sfert din această
cremă.
Crema rămasă se împarte în mai multe castronele, în
funcție de câte culori doriți să obțineți, adăugând colorant alimentar natural,
pudră, în fiecare castronel, omogenizând. Se umple mai multe poșuri și se
decorează tortul cu floricele din cremă, dar și cu flori și frunze de napolitană și perluțe de zahăr.
Se dă tortul la rece până la servire.
Porţii:
10
Timp de
coacere: 35 min
Timp de
pregătire: aprox 2h
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!