Brioșe cu dovleac
Brioșe cu dovleac
Toamna
ne îmbie cu aromele ei, din care putem alege, după plac. Eu am pregătit brioșe
delicioase cu dovleac, cremă mascarpone, frișcă. Am folosit partea superioară
dintr-un dovleac plăcintar, fiind suficientă pentru 15 brioșe.
Porții: 15 brioșe
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 20 min
Ingrediente:
Pentru
brioșe:
270 g
dovleac plăcintar,
2 ouă,
4 linguri zahăr brut,
65 g
unt,
180 g
făină albă,
5 g praf
de copt Dr. Oetker,
2
linguri apă,
Pentru
cremă:
125 g
cremă mascarpone,
100 ml
frișcă lichidă,
3 g
colorant alimentar natural portocaliu pudră,
Pentru
decor:
Perle de
zahăr, după gust,
ornamente
din ciocolată neagră, după gust
Mod de preparare:
Pentru
brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după
care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și
două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la
răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.
Se bat
spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut.
Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina
și praful de copt.
Din
compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu
hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii
(aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.
Pentru
cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se
obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul
alimentar natural.
Pentru
decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează
cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.
Notă:
Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Hermitage, Kitchen Shop
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!