Brioșe cu dovleac


 Brioșe cu dovleac
Toamna ne îmbie cu aromele ei, din care putem alege, după plac. Eu am pregătit brioșe delicioase cu dovleac, cremă mascarpone, frișcă. Am folosit partea superioară dintr-un dovleac plăcintar, fiind suficientă pentru 15 brioșe.

Porții: 15 brioșe
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 20 min

Ingrediente:
Pentru brioșe:
270 g dovleac plăcintar,
2 ouă,
4 linguri zahăr brut,
Un praf de sare,
65 g unt,
180 g făină albă,
5 g praf de copt Dr. Oetker,
2 linguri apă,

Pentru cremă:
125 g cremă mascarpone,
100 ml frișcă lichidă,
3 g colorant alimentar natural portocaliu pudră,

Pentru decor:
Perle de zahăr, după gust,
ornamente din ciocolată neagră, după gust

Mod de preparare:
Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut. Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina și praful de copt.


Din compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.

Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul alimentar natural.

Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.


Notă:

Recuzită: Set Platouri Easy Life, colecția Hermitage, Kitchen Shop





 


Poftă Bună!

Comentarii