Foietaj cu mere, nuci rumenite si rom
Foietaj cu mere, nuci rumenite si rom
Când ai
chef de ceva dulce, încearcă acest foietaj cu mere și nuci, rumenite înainte la
cuptor, apoi pudrat cu zahăr cu aromă de rom. Are un gust special, de sărbători.
Ingrediente
600 gr
aluat foietaj,
600 gr
mere,
200 gr
nuci,
1 buc ou,
1 lingură
zahăr pudră cu aromă de rom,
3 ml îndulcitor,
1 linguriță
scorțișoară
Mod de
preparare
Aluatul
foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține
două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate.
Miejii
de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit
și se dau la mașina de măcinat nuca.
Se
desface aluatul, se așază într-o tavă de copt pregatită cu hârtie de copt, iar surplusul
de aluat se taie și se păstreaza deoparte.
Se dau
merele pe răzătoare. Într-o crăticioară, se călesc merele, pe foc mic, până se înmoaie.
Se adaugă și îndulcitorul și se amestecă bine. Când sunt fierte, se dau de pe
foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă. Se lasă la răcit.
Se
presară nuca macinată în strat subțire, se repartizează uniform merele călite,
după care se mai presară un strat cu nucă.
Din
aluatul ramas se decupează brăduți cu o forma de patiserie, dar și alte modele
folosind șabloane. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor, la foc mediu, 25 de
minute sau până se rumenește.
Sugestie de servire: cand s-a răcit,
se pudrează cu zahăr cu aroma de rom, care îi dă o aromă aparte.
Portii: 8
Timp de
pregătire: 35
Timp de
coacere: 25
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!