Paste scoici cu brânzeturi
Paste scoici cu brânzeturi
Dacă
data trecută v-am prezentat budinca de paste în varianta dulce, acum le-am
pregătit în varianta sărată, cu 4 feluri de brânză.
Ingrediente:
350 g paste
scoici,
1 l apă,
3
linguri ulei,
O linguriță
sare,
3 ouă,
250 ml
lapte,
100 g
brânză de vacă,
100 g
mozzarella,
40 g
brânză Parmigiano-Reggiano,
40 g
brânză Grana Padano,
100 g
caşcaval ras
Mod
de preparare:
Se pun la
fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o
linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de
apă.
Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă
ouăle, laptele și sare, după gust.
Se toarnă amestecul de brânzeturi pregătit anterior peste
paste, amestecând ușor, apoi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin
ulei (aprox 2 linguri).
Se rade
și caşcavalul şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 30 de
minute.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 30 min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!