Paste scoici cu brânzeturi


Paste scoici cu brânzeturi

Dacă data trecută v-am prezentat budinca de paste în varianta dulce, acum le-am pregătit în varianta sărată, cu 4 feluri de brânză.

Ingrediente:
350 g paste scoici,
1 l apă,
3 linguri ulei,
O linguriță sare,
3 ouă,
250 ml lapte,
100 g brânză de vacă,
100 g mozzarella,
40 g brânză Parmigiano-Reggiano,
40 g brânză Grana Padano,
100 g caşcaval ras

Mod de preparare:
Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă.
Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă ouăle, laptele și sare, după gust.
Se toarnă amestecul de brânzeturi pregătit anterior peste paste, amestecând ușor, apoi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei (aprox 2 linguri).


Se rade și caşcavalul şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 30 de minute.

Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 30 min
Porţii: 6



Poftă Bună!

Comentarii