Frittata cu cartofi și afumătură de casă
Frittata cu cartofi și afumătură de casă
Pentru că
aveam în frigider puțină afumătură de casă și nu-mi ajungea pentru altceva, îmi
rămăseseră și câțiva cartofi fierți de la un alt preparat, m-am gândit să fac o
frittata… astfel că din doar câteva ingrediente, puteți pregăti ceva gustos și
bun. Puteți folosi afumătură de casă, kaizer, piept de porc sau ce aveți la
îndemână.
Porții: 4
Timp de pregătire: 1h
Timp de gătire: 17 min
Dimensiuni tigaie: 28 cm
Ingrediente:
6 ouă,
4
cartofi,
100 g
brânză de vacă,
Sare,
după gust,
100 g afumătură
de casă,
30 ml
ulei,
1 l apă
Mod
de preparare:
Se spală
cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță
cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se
decojesc și se taie rondele.
Afumătura
de casă se taie fâșii lungi și subțiri.
Într-un castron,
se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.
Într-o
tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se
rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi
ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe
foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu
grijă pe un platou mare.
Sugestie de servire: această
frittata este delicioasă servită cu iaurt grecesc.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!