Frittata cu cartofi și afumătură de casă



Frittata cu cartofi și afumătură de casă

Pentru că aveam în frigider puțină afumătură de casă și nu-mi ajungea pentru altceva, îmi rămăseseră și câțiva cartofi fierți de la un alt preparat, m-am gândit să fac o frittata… astfel că din doar câteva ingrediente, puteți pregăti ceva gustos și bun. Puteți folosi afumătură de casă, kaizer, piept de porc sau ce aveți la îndemână.

Porții: 4
Timp de pregătire: 1h
Timp de gătire: 17 min
Dimensiuni tigaie: 28 cm


Ingrediente:
6 ouă,
4 cartofi,
100 g brânză de vacă,
Sare, după gust,
100 g afumătură de casă,
30 ml ulei,
1 l apă

Mod de preparare:
Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele.
Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri.
Într-un castron, se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.


Într-o tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu grijă pe un platou mare.


Sugestie de servire: această frittata este delicioasă servită cu iaurt grecesc.
 





Poftă Bună!

Comentarii