Fursecuri glazurate, asortate
Fursecuri
fragede glazurate în ciocolată cu lapte, apoi date prin cocos, ornamente de zahăr sau nucă rumenită și
măcinată. Le-am pudrat și cu zahăr cu aromă de rom, pentru o notă specială și
un plus de savoare.
Ingrediente:
5 ouă,
5
linguri ulei,
5
linguri făină ,
5 ml
îndulcitor,
5 g praf
de copt Dr. Oetker,
Un praf
de sare,
Un vârf
de cuțit amidon din porumb Dr. Oetker,
stafide,
după gust,
100
ciocolată cu lapte,
3
linguri lapte,
nucă
rumenită şi măcinată, după gust,
cocos
mărunțit, după gust,
zahăr
pudră cu aromă de rom, după gust
Mod
de preparare:
Se bat
albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile,
îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă
bine.
Din compoziția
rezultată se toarnă cu o lingură într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, la
distanță între ele, pentru că se întind. Se presară stafide, după gust.
Se coc,
la foc mediu, maxim 15 minute, fiecare tavă, verificând fursecurile (în funcție
de cuptorul fiecăruia), astfel încât să nu se rumenească, ci să rămână ușor
aurii.
Pentru glazură,
se pun ciocolata cu lapte și laptele într-un ibric, se încălzesc pe foc mic,
amestecând tot timpul, până se omogenizează, iar apoi până se îngroașă ușor. În
tot acest timp, se ridică ibricul din când în când ibricul de pe foc, pentru a
nu se arde amestecul. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se toarnă într-un
castron.
Se trece
fiecare fursec prin glazură, se așază pe un grătar pentru răcire, pentru ca
surplusul de glazură să se scurgă, apoi se cu partea glazurată prin cocos, nucă
sau bombonele. Unele se pot pudra și cu zahăr cu aromă de rom, sunt foarte
gustoase.
Timp pregătire:
aprox 10 min
Timp coacere:
aprox 15 min fiecare tavă (eu am obținut 4 tăvi)
Porţii: 16
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!