Tuica fiart, cu mirodenii
Țuica
fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă
când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma
portocalelor. Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 4
Ingrediente:
200 ml țuică,
50 ml
apă,
Câteva
boabe de piper negru,
1 lingură
zahăr,
2
cuișoare,
O jumătate
de linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
O jumătate
de linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Mod
de preparare:
Într-un
ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva
boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la
fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan
minim o săptămână înainte de a le folosi).
Se
fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.
Se toarnă
în ceșcuțe.
Sugestie
de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe
foc mic) sau la o masă rustică de prânz.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!