Rețete Pascale

Tuica fiart, cu mirodenii





Țuică fiartă, cu mirodenii

Țuica fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma portocalelor. Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?

Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 4

Ingrediente:
200 ml țuică,
50 ml apă,
Câteva boabe de piper negru,
1 lingură zahăr,
2 cuișoare,
O jumătate de linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
O jumătate de linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)

Mod de preparare:
Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).
Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.
Se toarnă în ceșcuțe.

Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.


  





Poftă Bună!

Comentarii