Rețete Pascale

Vin fiert, cu mirodenii




Vin fiert, cu mirodenii

Am pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește ce vin bun îi făcea mama lui când era  tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.

Ingrediente:
600 ml vin roșu,
Un anason stelat,
Câteva boabe de ienibahar,
2,5 ml îndulcitor,
4 cuișoare,
Un praf de scorțișoară

Mod de preparare:
Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.
Se strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei dragi.

Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5min
Porții: 6






Poftă Bună!

Comentarii