Vin fiert, cu mirodenii
Vin fiert, cu mirodenii
Am
pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește
ce vin bun îi făcea mama lui când era
tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile
simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.
Ingrediente:
600 ml
vin roșu,
Un
anason stelat,
Câteva
boabe de ienibahar,
2,5 ml
îndulcitor,
4
cuișoare,
Un praf
de scorțișoară
Mod de preparare:
Se
toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se
adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia
focul.
Se
strecoară și se toarnă în ceșcuțe. Se servește cu voie bună alături de cei
dragi.
Timp de
pregătire: 5 min
Timp de
gătire: 5min
Porții:
6
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!