Brioșe de cartofi
Brioșe de cartofi
Pot fi
servite ca o gustare de după-amiază ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi
le-am mâncat alături de friptură de porc pregătită la cratiță cu foi de dafin
și cimbru. Alor mei le-au plăcut foarte mult.
Ingrediente:
6
cartofi,
1 ou,
150 g
brânză de vacă,
3
linguri smântână,
Sare,
după gust,
100 g
caşcaval ras,
50 g unt
Mod de pregătire:
Se unge
cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va
forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem
brioșele din tavă.
Se curăță
și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se
scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.
Se rade
brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se
amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.
Se
repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf.
Se presară cașcaval ras.
Se dau
la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt
gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le
putem desprinde din tavă.
Porţii:
6
Timp de
pregătire: 40 min
Timp de
coacere: 23 min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!