Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă
Domuri cu cafea, ciocolată
și trufă crocantă
Am pregătit
aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, cremă de cafea, în interior
au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată.
Ingrediente:
Pentru baza-fursecurile:
6 albușuri
+ 3 gălbenușuri,
Un praf
de sare,
5 ml îndulcitor,
50 g
ciocolată neagră,
5
linguri ulei,
7
linguri făină,
5 g praf
de copt Dr. Oetker,
Pentru crema de cafea:
2
gălbenușuri,
200 ml
lapte,
Un praf
de sare,
2
linguri amidon Dr. Oetker,
2,5 ml îndulcitor,
5 g
vanilie pudră,
1
lingură cafea solubilă,
50 g
unt,
100 ml
frișcă lichidă,
Trufe:
5
pișcoturi,
2
linguri cafea (lichidă),
Arahide,
după gust,
Fistic,
după gust,
1 linguriță
whisky,
30 g ciocolată
cu lapte,
2
linguri cacao neagră pudră Dr. Oetker,
Glazura de ciocolată:
85 g
ciocolată neagră,
100 ml
lapte,
20 g
unt,
Decor:
Sticks-uri
de ciocolată cu cappucino, după gust,
Fulgi de
cocos, după gust
Mod de preparare:
Baza-fursecurile: se topște ciocolata pe baie de
abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi.
Se bat
spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se
păstrează deoparte.
Se bat gălbenușurile
cu ciocolata, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, se adaugă uleiul,
făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.
Din compoziția
obținută se toarnă cu o lingură, sub formă de fursecuri de 6,5 cm în diametru, într-o
tavă întinsă, pe foaie de copt. Nu-i nimic dacă le faceți mai mari, se pot
decupa, la sfârșit. Vă dau dimensiunea, ca să aveți o idee despre cât sunt de
mari. Se coc aprox 12 min, la foc mediu, important este să nu se usuce. Se scot
pe un grătar de răcire, aveți grijă să nu le suprapuneți, pentru că se înmoaie
și se lipesc între ele. Se obțin cam 3 tăvi cu fursecuri, poate nu vă vor
trebui toate, dar le puteți degusta cu cei dragi.
Crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu un
praf de sare, amidonul, îndulcitorul, vanilia, laptele rece, se fierbe
amestecul pe foc mic până se îngroașă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se
amestecă. Abia după ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă și cafeaua solubilă
și se bate cu mixerul aprox 2 minute, până devine mătăsoasă.
Trufele: se topește ciocolata cu lapte pe
baie de abur și se lasă la răcit. Se adaugă în ea pișoturile sfărâmate, arahidele
(eu am avut sărate și le-am decojit, puteți folosi nesărate) și fisticul
mărunțite, cafeaua și whisky. Se amestecă și se formează cu mâinile date prin cacao
pudră mici sfere, care se tăvălesc prin cacao.
Montare: pentru acest pas se poate folosi
o formă de silicon sau forme din plastic pentru aperitive. Dacă folosiți forme
din plastic, așa cum făcut și eu, nu uitați să îmbrăcați pe dinăuntru fiecare
formă cu folie alimentară. Mai departe, se umple forma, pe jumătate, cu cremă
de cafea, se îndeasă ușor o trufă, se acoperă cu cremă, se adaugă fursecul, la
bază, fixându-l cu grijă, să nu mustească. Se procedează astfel cu toate
fursecurile. Se așază pe o tavă și se dau la congelator 2 ore.
Glazura de ciocolată: se pun împreună într-un ibric
ciocolata neagră, laptele și untul și se fierb pe foc mic până se îngroașă
ușor. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit, însă nu prea mult pentru
că se întărește un pic când se răcește și, de data aceasta, avem nevoie să fie
subțire, cât mai lichid, chiar dacă e cald. Când glazura e pregătită. Se scot domurile
de la congelator, se scot din formă, se îndepărtează folia alimentară și se
glazurează.
Decor: se pot decora după gust și
imaginație. Eu am optat pentru fulgi de cocos și sticksuri de ciocolată cu
cappucino.
Timp de
pregătire: aprox 1 h 30 min
Timp de coacere:
30 min
Porții: 10
Poftă Bună!
o sa incerc desi nu sunt as in aceste retete care imi par sofisticate!
RăspundețiȘtergereAstept sa-mi spuneti cum vi s-au parut! :)
ȘtergereO seara frumoasa!