Rețete Pascale

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă


Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată.

Ingrediente:
Pentru baza-fursecurile:
6 albușuri + 3 gălbenușuri,
Un praf de sare,
5 ml îndulcitor,
50 g ciocolată neagră,
5 linguri ulei,
7 linguri făină,
5 g praf de copt Dr. Oetker,

Pentru crema de cafea:
2 gălbenușuri,
200 ml lapte,
Un praf de sare,
2 linguri amidon Dr. Oetker,
2,5 ml îndulcitor,
5 g vanilie pudră,
1 lingură cafea solubilă,
50 g unt,
100 ml frișcă lichidă,

Trufe:
5 pișcoturi,
2 linguri cafea (lichidă),
Arahide, după gust,
Fistic, după gust,
1 linguriță whisky,
30 g ciocolată cu lapte,
2 linguri cacao neagră pudră Dr. Oetker,

Glazura de ciocolată:
85 g ciocolată neagră,
100 ml lapte,
20 g unt,

Decor:
Sticks-uri de ciocolată cu cappucino, după gust,
Fulgi de cocos, după gust


Mod de preparare:
Baza-fursecurile: se topște ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi.
Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se păstrează deoparte.
Se bat gălbenușurile cu ciocolata, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, se adaugă uleiul, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.
Din compoziția obținută se toarnă cu o lingură, sub formă de fursecuri de 6,5 cm în diametru, într-o tavă întinsă, pe foaie de copt. Nu-i nimic dacă le faceți mai mari, se pot decupa, la sfârșit. Vă dau dimensiunea, ca să aveți o idee despre cât sunt de mari. Se coc aprox 12 min, la foc mediu, important este să nu se usuce. Se scot pe un grătar de răcire, aveți grijă să nu le suprapuneți, pentru că se înmoaie și se lipesc între ele. Se obțin cam 3 tăvi cu fursecuri, poate nu vă vor trebui toate, dar le puteți degusta cu cei dragi.

Crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, amidonul, îndulcitorul, vanilia, laptele rece, se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. Abia după ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă și cafeaua solubilă și se bate cu mixerul aprox 2 minute, până devine mătăsoasă.

Trufele: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcit. Se adaugă în ea pișoturile sfărâmate, arahidele (eu am avut sărate și le-am decojit, puteți folosi nesărate) și fisticul mărunțite, cafeaua și whisky. Se amestecă și se formează cu mâinile date prin cacao pudră mici sfere, care se tăvălesc prin cacao.


Montare: pentru acest pas se poate folosi o formă de silicon sau forme din plastic pentru aperitive. Dacă folosiți forme din plastic, așa cum făcut și eu, nu uitați să îmbrăcați pe dinăuntru fiecare formă cu folie alimentară. Mai departe, se umple forma, pe jumătate, cu cremă de cafea, se îndeasă ușor o trufă, se acoperă cu cremă, se adaugă fursecul, la bază, fixându-l cu grijă, să nu mustească. Se procedează astfel cu toate fursecurile. Se așază pe o tavă și se dau la congelator 2 ore.

Glazura de ciocolată: se pun împreună într-un ibric ciocolata neagră, laptele și untul și se fierb pe foc mic până se îngroașă ușor. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit, însă nu prea mult pentru că se întărește un pic când se răcește și, de data aceasta, avem nevoie să fie subțire, cât mai lichid, chiar dacă e cald. Când glazura e pregătită. Se scot domurile de la congelator, se scot din formă, se îndepărtează folia alimentară și se glazurează.

Decor: se pot decora după gust și imaginație. Eu am optat pentru fulgi de cocos și sticksuri de ciocolată cu cappucino.


Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min
Timp de coacere: 30 min
Porții: 10






Poftă Bună!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!