Plăcintă cu brânză, însiropată
Plăcintă cu brânză, însiropată
Un
desert de după amiază, ușor de pregătit și de savurat cu cei dragi.
Ingrediente:
Un
pachet (400 g) foi fine refrigerate de plăcintă (eu am folosit Bella),
250 g
brânză dulce (eu am folosit Pilos),
2
linguri smântână 20% grăsime (Pilos),
Un praf
de sare,
2 ouă,
2,5 ml
îndulcitor,
30 ml
ulei,
Coajă de
portocală, după gust,
Coajă de
lămâie, după gust,
Stafide
brune, după gust
Pentru
sirop:
400 ml
apă,
1
linguriță de coajă de portocală,
2,5 ml
îndulcitor,
1
linguriță esență de rom
Mod de preparare:
Eu am
folosit foi de plăcintă proaspete (refrigerate), care se pot folosi imediat.
Se ung
foile cu puțin ulei și se așază într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se
folosește jumătate de pachet ca bază, iar jumătate deasupra.
La mijloc
vom pune crema de brânză. Pentru aceasta, se amestecă într-un bol brânza dulce
cu smântâna, ouăle, îndulcitorul, un praf de sare. Se întinde uniform peste
foi. Se presară stafide, coajă de portocală și de lămâie (eu am avut cu coajă
netratată, din sursă de încredere).
Se așază
deasupra cealaltă jumătate de pachet de foi, tot unse cu puțin ulei între ele.
Se dă
tava la cuptorul preîncălzit, aprox 30 de minute, la foc mediu.
Între
timp, se pregătește siropul din apă, îndulcitor și coajă de portocală, se
fierbe aprox 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esența de rom.
Când
este gata plăcinta, se stinge cuptorul și se îndepărtează foaia de copt. Se toarnă
siropul, cu grijă pentru că degajă abur, apoi se introduce plăcinta în cuptorul stins încă 20
de minute, pentru a se înmuia bine de la abur și pentru ca siropul să o pătrundă.
Notă: eu am folosit la sirop coajă de portocală tăiată cuburi mici și ținută cu zahăr, la borcan, care are anumite proprietăți: se înmoaie și are un parfum anume, o aromă intensă, dacă a stat minim o săptămână în borcan, la frigider. Se păstrează numai la frigider. Atenție, nu este totuna cu coaja de portocală confiată, care presupune pregătirea termică în sirop de zahăr.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de coacere: 30 min
Porţii: 16
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!