Platou cu chiftele la cuptor și legume
Platou cu chiftele la
cuptor și legume
Ne plac
mult chiftele, iar de data aceasta le-am pregătit alor mei o cină mai
sănătoasă, alegând să nu prăjesc chiftelele, ci să le dau la cuptor. Le-am scos
când erau aproape făcute, pentru a le garnisi cu puțină mozarella și le-am mai
ținut un pic la cuptor. Am servit cu legume frumos colorate și îmbietoare.
Ingrediente:
aprox 500
g carne de porc tocată,
3
linguri apă,
2 felii
de pâine,
1
linguriţă rasă cu sare,
1
linguriță cimbru uscat,
mozarella,
după gust,
2
cârnați cabanos,
1 salată
de varză
Roșii
cherry, după gust
1
legătură ridichi roșii
Mod
de preparare:
Se dă
carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună
cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de mâncat,
ci pufoase.
Se formează
în mâinile umede chiftele mai măricele, care se turtesc și se așază pe o tavă
pregătită cu hârtie de copt.
Se dau
la cuptor, la foc mediu. Când sunt aproape
gata, se scot, se rade mozarella și se mai lasă la cuptor până se rumenesc. Eu am
pregătit 2 tăvi cu chiftele.
Separat,
se taie cârnații în bucăți mai mici și se rumenesc pe grătarul electric sau
într-o tigaie grill.
Se servesc
alături de salată verde, spălată și ruptă bucățele cu mâna, roșii cherry și
ridichi spălate și tăiate felii.
Porţii:
4
Timp de
pregătire: 30 min
Timp de
gătire: 25 min/tavă
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!